Recept van Tom Victor Gausdal:
Gesmoorde lamsbout met mierikswortel
Mmm...
Langzaam gekookt lamsvlees, dat zo mals is dat het van het bot afvalt en dit gecombineerd met kruiden en mierikswortel.
Maak indruk op vrienden en familie met dit smakelijke lamsrecept van voormalig Bocuse d'Or zilveren medaillewinnaar Tom Victor Gausdal.
Lam is een belangrijk ingrediënt binnen de Noorse keuken en je komt het tegen in verschillende traditionele gerechten zoals fårikål, een van de populairste gerechten van Noorwegen.
Een ander gerecht wat je niet mag missen is fenalår: gezouten en gedroogde lams- of schapenbout.
Naast de bekende namen als ‘Serrano’ en 'Parma’, is Fenalår uit Noorwegen een beschermde oorsprongsbenaming (BOB) en het wordt genuttigd tijdens festiviteiten en als een hikingsnack.
Een groot deel van onze traditionele lamsgerechten komen van oorsprong uit Fjord-Noorwegen. Hier lopen de dieren de hele zomer vrij rond in de valleien en steile berghellingen, terwijl ze genieten van het groene gras. Gelukkig voelen schapen zich goed thuis op dit soort terrein!
Gelukkig schaap = heerlijk vlees