Skip to main content

RECEPT:
Koningskrab uit het poolgebied

Wat is de koning van de Noorse zeevruchten?

Koningskrab natuurlijk!

Ziet dit er niet zalig uit?

Het enige wat je nodig hebt, is gesmolten boter van goede kwaliteit, een kneepje citroen en wat verse bieslook. En voilà!

Deze heerlijke krab is over de hele wereld erg in trek, maar ben je in Noord-Noorwegen dan eet je ze verser dan vers en recht uit de zee. Mmmm!

Je kunt ook mee gaan vissen op koningskrab op de fjorden in het hoge noorden en leren hoe je ze moet vangen en bereiden.

Scrol naar beneden en bekijk het verrukkelijke recept van chef-kok Gunnar Jensen uit Tromsø voor koningskrab met een twist maar eens.

Ingrediënten

(voor 4 porties)

Koningskrabpoten (375-500 gram per persoon)

200 gram zachte roomboter om te smelten

3 teentjes knoflook, fijngehakt

3 el gehakte bieslook

2 tl citroensap

1 tl sherryazijn

Peper en zout

Bereiding

1. Snijd of knip de koningskrabpoten in de lengte door. Controleer of er kraakbeen in het vlees zit en verwijder dat.

2. Smelt de boter en roer daar de overige ingrediënten doorheen. 

3. Giet het gesmolten botermengsel over elk stuk vlees. Strooi er wat peper en zout overheen. 

4. Leg de stukken vlees op een bakplaat en leg er verfrommeld aluminiumfolie omheen zodat de stukken goed op hun plaats blijven liggen. Bak boven in de oven (op 220°C) of gratineer onder de grill (op 250°C) totdat het vlees gaar is (ca. 7-8 minuten).

Serveer met een salade en versgebakken brood.

Smakelijk!

Vraag je je af hoe je het vlees eruit krijgt? Deze video laat je zien hoe dat moet!

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's