King crab at Mathallen in Tromsø
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab at Mathallen in Tromsø
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Wat is de koning van de Noorse zeevruchten?
Koningskrab natuurlijk!
Ziet dit er niet zalig uit?
Het enige wat je nodig hebt, is gesmolten boter van goede kwaliteit, een kneepje citroen en wat verse bieslook. En voilà!
King crab at Mathallen in Tromsø
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab at Mathallen in Tromsø
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Deze heerlijke krab is over de hele wereld erg in trek, maar ben je in Noord-Noorwegen dan eet je ze verser dan vers en recht uit de zee. Mmmm!
Je kunt ook mee gaan vissen op koningskrab op de fjorden in het hoge noorden en leren hoe je ze moet vangen en bereiden.
King crab catching in Norway
.
Photo:
Yngve Ask / Visitnorway.com
King crab catching in Norway
.
Photo:
Yngve Ask / Visitnorway.com
Scrol naar beneden en bekijk het verrukkelijke recept van chef-kok Gunnar Jensen uit Tromsø voor koningskrab met een twist maar eens.
King crab meal
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab meal
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Ingrediënten
(voor 4 porties)
Koningskrabpoten (375-500 gram per persoon)
200 gram zachte roomboter om te smelten
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 el gehakte bieslook
2 tl citroensap
1 tl sherryazijn
Peper en zout
Werkwijze
1. Snijd of knip de koningskrabpoten in de lengte door. Controleer of er kraakbeen in het vlees zit en verwijder dat.
2. Smelt de boter en roer daar de overige ingrediënten doorheen.
3. Giet het gesmolten botermengsel over elk stuk vlees. Strooi er wat peper en zout overheen.
4. Leg de stukken vlees op een bakplaat en leg er verfrommeld aluminiumfolie omheen zodat de stukken goed op hun plaats blijven liggen. Bak boven in de oven (op 220°C) of gratineer onder de grill (op 250°C) totdat het vlees gaar is (ca. 7-8 minuten).
Serveer met een salade en versgebakken brood.
Chef Gunnar Jensen, Mathallen in Tromsø. Photo: Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Smakelijk!
Vraag je je af hoe je het vlees eruit krijgt? Deze video laat je zien hoe dat moet!
King crab prepping at Mathallen in Tromsø
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
King crab prepping at Mathallen in Tromsø
.
Photo:
Fredrik Ahlsen / Visitnorway.com
Eersteklas vis, schaal- en schelpdieren
Miljoenen mensen over de hele wereld genieten regelmatig van vis, schaal- en schelpdieren uit de Noorse wateren.