Skip to main content

Ingrediënten

(voor 4 porties)

Koningskrabpoten (375-500 gram per persoon)

200 gram zachte roomboter om te smelten

3 teentjes knoflook, fijngehakt

3 el gehakte bieslook

2 tl citroensap

1 tl sherryazijn

Peper en zout

Bereiding

1. Snijd of knip de koningskrabpoten in de lengte door. Controleer of er kraakbeen in het vlees zit en verwijder dat.

2. Smelt de boter en roer daar de overige ingrediënten doorheen. 

3. Giet het gesmolten botermengsel over elk stuk vlees. Strooi er wat peper en zout overheen. 

4. Leg de stukken vlees op een bakplaat en leg er verfrommeld aluminiumfolie omheen zodat de stukken goed op hun plaats blijven liggen. Bak boven in de oven (op 220°C) of gratineer onder de grill (op 250°C) totdat het vlees gaar is (ca. 7-8 minuten).

Serveer met een salade en versgebakken brood.

Smakelijk!

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's