RECEPT:
Gegratineerde langoustines van chef-kok Live
'De regio Trøndelag heeft fantastische vis, schaal- en schelpdieren.'
'Mijn favoriet is langoustines, en die maak ik dan ook vaak klaar. Ik houd het simpel. Zo komen de heerlijke smaken uit de zee het beste tot hun recht.'
Live Krangnes Edvardsen, chef bij het the Michelinrestaurant Credo
Trek in overheerlijke vis, schaal- en schelpdieren?
Probeer het fantastische recept van chef-kok Live voor gegratineerde langoustines met gegrilde citroen en gebakken gist maar eens.
Heel eenvoudig en oh zo lekker!
'Gebakken gist gebruiken we bij Credo eigenlijk al jaren.'
'Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het geeft gerechten echt een lekkere gekarameliseerde smaak. Je hoeft het niet te gebruiken, maar het is wel een aanrader om het eens te proberen!'
Live
Dankzij innovatieve koks, fantastische lokale ingrediënten en hardwerkende boeren is de regio Trøndelag, waartoe Trondheim behoort, uitgeroepen tot Europese gastronomische regio 2022. Daarom is de streek dan ook een topbestemming voor lekkerbekken.
Meer inspiratie opdoen? Live geeft je zelf tips over waar je kunt gaan eten, overnachten en wat er allemaal te zien is in Trondheim!