Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C (voor een convectieoven, een gewone oven iets warmer).
2. Snijd de citroen in tweeën en leg beide helften met de snijkant naar beneden in een koekenpan op hoog vuur. Laat de koekenpan ongeveer 10 minuten op het vuur staan (de snijkant van de citroenhelften moet dan rond de randen donker zijn).
3. Verkruimel het verse gist op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 15 minuten in de oven totdat het gist een diepgouden kleur heeft. Haal het gist uit de oven en laat het op het aanrecht afkoelen voordat je het grof hakt.
4. Doe de boter, het zout, de tijm, het sap van de gegrilde citroen en het gist in een blender. Pureer totdat alles goed gemengd is. Heb je geen blender, dan kun je de ingrediënten ook met de hand mengen.
5. Snijd de langoustines in de lengte doormidden. Je kunt het beste verse, rauwe langoustines gebruiken. Leg de langoustines in een rechthoekige ovenschaal en bestrijk elke staart met een beetje van het botermengsel.
6. Bak ze ca. 5-7 minuten in de oven op 200°C (afhankelijk van de grootte van de langoustines). Let goed op dat ze niet te gaar worden.
7. Serveer met versgebakken zuurdesembrood of met wit brood en de gegrilde citroen die je erboven kunt uitknijpen.
Dit recept kun je ook serveren als voorgerecht of als deel van een uitgebreidere maaltijd. Smakelijk!