Skip to main content

RECEPT:
Salade met verse aardbeien en rabarber

Fris, kleurrijk en lekker!

Deze plantaardige salade van de bekende Noorse kookboekauteur Hanne-Lene Dahlgren moet je echt eens proberen.

'Ik ben dol op rabarber, want er zijn zo veel lekkere dingen die je ermee kunt maken.'

Hanne-Lene Dahlgren, veggie-fan

Proef de heerlijke rabarber in de frisse zomersalade van Hanne-Lene maar eens. Dit recept is een ideaal bijgerecht voor bij een zomerse barbecue.

Salade met aardbeien en rabarber met (plantaardige) feta

Ingrediënten

Salade

1 groot blik linzen, uitgelekt (230 g)

2 rabarberstengels, in dunne plakjes gesneden

1 klein bosje asperges, in stukjes van 1 cm gesneden

10 aardbeien, in vieren gesneden

200 g kerstomaatjes, in vieren gesneden

1 handvol basilicum, grof gehakt

Dressing

3 el ahornsiroop

3 el olijfolie

2 el balsamicoazijn

1 scheutje citroensap

Peper en zout

Garnering

150 g feta, liefst plantaardig

Basilicum

1 handvol bosbessen (optioneel)

Geroosterde pompoenpitten (optioneel)

Chilivlokken (optioneel)

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Als je de salade op voorhand maakt, leg dan de ingrediënten in een vergiet zodat ze een beetje kunnen uitlekken.

2. Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en voeg peper en zout naar smaak toe.

3. Als je klaar bent om op te dienen, leg dan de salade op een serveerschaal, giet er de dressing over en meng alles goed door. Garneer de salade met feta en basilicum (en bosbessen, pompoenpitten en chilivlokken als je dat lekker vindt).

Smakelijk!

Op zoek naar extra verse en lekkere ingrediënten voor in je salade? Hanne-Lene beveelt een bezoekje aan een boerderijwinkel aan.

Daar koop je de lekkerste fruit en bessen en de meest verse groenten ter wereld!

Wist je dat Noors fruit extra zoet is en dat de groenten extra lekker smaken? Dankzij de lange, zonnige dagen in de zomer en het koele klimaat zijn ze superlekker!

Wil je de lekkerste aardbeien die je ooit hebt gegeten (althans volgens de Noren)? Koop dan vers geplukte aardbeien bij kraampjes langs de weg. Dat is het perfecte tussendoortje voor onderweg.

Hanne-Lene heeft veel goede tips waar je in Noorwegen het beste vegetarisch en plantaardig kunt eten. Bekijk de beste veggie restaurants van deze kookboekauteur.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's