Skip to main content

RECEPT:
De overheerlijke appeltaart van Kari

'Noorse appels zijn perfect voor taarten.'

Kari Nyhuus, boerin

De taart is echt makkelijk te maken.

Dien op met slagroom of vanille-ijs!

Appeltaart à la Nyhuus

Ingrediënten

125 g boter

3 eieren

1 tl citroensap

200 g bloem

3 tl bakpoeder

3 el melk

500 g geschilde appels

50 g suiker

Kaneel

Bereiding

  1. Meng de boter en de suiker totdat het mengsel licht en luchtig is. Voeg dan de eierdooiers en het citroensap toe. 
  2. Zeef de bloem samen met het bakpoeder en voeg geleidelijk de melk aan het mengsel toe.  
  3. Schep er voorzichtig de drie stijfgeklopte eiwitten doorheen. 
  4. Giet het beslag in een goed ingevette springvorm van 26 cm.
  5. Snijd de appels in partjes en verwijder het klokhuis. Leg de partjes op het beslag en bestrooi ze naar smaak met suiker en kaneel.
  6. Bak de taart 55-60 minuten op 200°C.
Warm, lauw of koud - de taart is hoe dan ook overheerlijk!

Kari is een innovatieve boerin uit Fruktbygda, het Fruitdorp, in Telemark.

Hier zijn de appels van zo'n hoge kwaliteit dat ze zelfs een beschermde geografische aanduiding hebben.

Net als de druiven uit de Champagnestreek!

Lees meer over Fruktbygda en maak kennis met de boer die druiven verbouwt in één van de meest noordelijk gelegen wijngaarden ter wereld.

Recepten voor zoetekauwen

Probeer de Noorse manier van kos maar eens met wafels, zoete broodjes en andere soorten gebak en desserts.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's