Skip to main content

Soep met aardperen en wortels

Ingrediënten

(voor 4 porties)

Soep

1 ui 

1 el olijfolie

400 g aardperen

2 wortels

1 stukje verse gember, ca. duimlengte

3 teentjes knoflook

Het sap van ½ citroen

1 tl zout

1/2 tl gemalen peper

1 liter groentebouillon (verdund)

Garnering

2 aardperen

1 wortel

2 el olijfolie

1 el verse peterselie

Bereiding

Soep

1. Snipper de ui. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui totdat die zacht en doorschijnend is. 

2. Schrob de aardperen grondig onder stromend water en hak ze in stukjes.  Je hoeft ze niet te schillen. Schil de wortels, de gember en de knoflook en hak ze in middelgrote stukjes. 

3. Doe alles in de pan en laat het een paar minuten goed fruiten. Voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zachtjes doorkoken, of totdat de groenten helemaal zacht zijn.

4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot het helemaal glad is. Voeg naar smaak citroen, peper en zout toe.  Voeg wat water toe als de soep te dik is. 

Garnering

1. Snijd de aardperen in zo dun mogelijke plakjes met behulp van een kaasschaaf of groentesnijder. Droog de plakjes goed af met keukenpapier.

2. Verhit de olie in een koekenpan met hoge rand. Leg de groenteplakjes erin en bak ze een paar minuten per kant totdat ze goudbruin zijn.  Leg ze op keukenpapier en laat dat het overtollige vet absorberen.

Serveer in soepkommen en garneer die met de gebakken groenten. Strooi daar een beetje gehakte peterselie overheen. 

Bron: Matprat.no

Veggie recepten

Probeer maar eens een plantaardig, kruidig aardappelstoofpotje, een frisse salade met aardbeien en rabarber en andere lekkere recepten zonder vlees.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's