Jerusalem artichoke and carrot soup
.
Photo:
Alexander Benjaminsen / Matprat
Jerusalem artichoke and carrot soup
.
Photo:
Alexander Benjaminsen / Matprat
De aardse smaak van aardperen is een perfecte aanvulling op de zoete smaak van wortels.
Maak je maar op voor een gezonde dosis kos met dit heerlijke en voedzame recept!
Jerusalem artichoke and carrot soup
.
Photo:
Alexander Benjaminsen / Matprat
Jerusalem artichoke and carrot soup
.
Photo:
Alexander Benjaminsen / Matprat
Soep met aardperen en wortels
Ingrediënten
(voor 4 porties)
Soep
1 ui
1 el olijfolie
400 g aardperen
2 wortels
1 stukje verse gember, ca. duimlengte
3 teentjes knoflook
Het sap van ½ citroen
1 tl zout
1/2 tl gemalen peper
1 liter groentebouillon (verdund)
Garnering
2 aardperen
1 wortel
2 el olijfolie
1 el verse peterselie
Show MoreShow Less
Werkwijze
Soep
1. Snipper de ui. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui totdat die zacht en doorschijnend is.
2. Schrob de aardperen grondig onder stromend water en hak ze in stukjes. Je hoeft ze niet te schillen. Schil de wortels, de gember en de knoflook en hak ze in middelgrote stukjes.
3. Doe alles in de pan en laat het een paar minuten goed fruiten. Voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep 15-20 minuten zachtjes doorkoken, of totdat de groenten helemaal zacht zijn.
4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot het helemaal glad is. Voeg naar smaak citroen, peper en zout toe. Voeg wat water toe als de soep te dik is.
Garnering
1. Snijd de aardperen in zo dun mogelijke plakjes met behulp van een kaasschaaf of groentesnijder. Droog de plakjes goed af met keukenpapier.
2. Verhit de olie in een koekenpan met hoge rand. Leg de groenteplakjes erin en bak ze een paar minuten per kant totdat ze goudbruin zijn. Leg ze op keukenpapier en laat dat het overtollige vet absorberen.
Serveer in soepkommen en garneer die met de gebakken groenten. Strooi daar een beetje gehakte peterselie overheen.