Skip to main content

Mountainbiken in Lyngenfjord

Unknown Component
civid: 657181a230712b2c0e4b94da
name: plugins_common_social_share (widget)

Wil je gaan mountainbiken op natuurlijke paden door een prachtig landschap? De regio Lyngenfjord heeft terreinen van wereldklasse voor gevorderde mountainbikers, zonder mensenmassa's en met adembenemende panorama's.

Wanneer je in de regio Lyngenfjord gaat mountainbiken, hoef je je geen zorgen te maken over liften die niet werken. Want er zijn geen liften. Om over de voornamelijk natuurlijke paden te rijden, zul je moeten fietsen, duwen en je fiets de helling opdragen. De complete vrijheid die je voelt en de fantastische uitzichten die je te zien krijgt over fjorden, bergen en gletsjers, zijn de inspanning wel zeker waard!

Een breed aanbod aan paden lopen van de zee tot in de bergen en de duurzaamste en meest geschikte staan opgelijst in de gids "Mountain biking guide – selected trails in the Lyngenfjord region'. Onthoud dat ook wandelaars de paden gebruiken en dat landbouwers en rendierherders hier al veel eerder waren dan de mountainbikers. Wees attent en beleefd.

Leef je helemaal uit in Lyngen

Ga fietsen op het natuurlijke en panoramische pad in Nord-Lenangen, of rijd over de best ontwikkelde routes van de regio vanuit Lyngseidet, een korte boottocht vanuit Olderdalen. Gidsen kunnen je de beste paden aanraden en je kunt full-suspension bikes en fatbikes huren.

Wees lekker sociaal in Storfjord

De beroemde mountainbikebestemming Skibotn heeft een dicht netwerk aan paden waar het gemakkelijk is om andere fietsers te ontmoeten. Maar je kun er ook op uittrekken in de wildernis in Storfjord, met of zonder gids. Elk jaar in augustus kun je deelnemen aan het singletrack-festival Skibotn-festival dat als sinds 2013 bestaat. Geen wedstrijden, enkel veel plezier!

Laat je gaan op de paden in Kåfjord

In de Kåfjorddalen-vallei ten zuiden van Birtavarre vind je enkele spannende paden. Dit is ook de enige plek in de regio Lyngenfjord waar je je fiets kunt meenemen op de shuttlebus, tot 700 meter boven de zeespiegel. Doe je het liever rustig aan, geniet dan van de panoramische uitzichten over de bergen vanaf Olderdalen. Er zijn gidsen beschikbaar.

Vanuit Kåfjord kun je ook een ferry nemen tot aan de Lyngseidet-paden.

Lekker cruisen in Nordreisa

Vanuit Storslett, het grootste dorp in de regio, kun je naar Reisa gaan, één van de minder bekende nationale parken van Noorwegen Hier kun je fietsen over compleet natuurlijke paden en ondertussen van de cirkelvormige bergen van Nordreisa genieten. Gidsen vertellen je over zowel het terrein waardoor de paden lopen, als over de Samische cultuur.

Ga langeafstandsfietsen in Lavkaløypa

Het 68 kilometer lange mountainbikepad Lavkaløypa begint in Hatteng in Storfjord en loopt door de Kitdal-vallei tot ongeveer 800 meter boven de zeespiegel. Dan daalt het pad af tot in de Skibotndal-vallei helemaal tot in Skibotn. De trein volgt dezelfde route als de mountainbikewedstrijd Lavkarittet.

Plezier op alle hoogtes

De regio Lyngenfjord met de bergketen Lyngsalpene, het nationaal park Reisa en het eiland Skjervøya is ook bekend voor zijn superleuke, duurzame buitenactiviteiten. Geniet van een wandeling onder middernachtzon of bewonder het noorderlicht, ga vissen of bungeejumpen, of ga mee op fjordsafari of een boottochtje op de rivier richting Reisa. Ondertussen krijg je heerlijke maaltijden voorgeschoteld.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

De regio Lyngenfjord biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's