BELANGRIJKE INFORMATIE over het coronavirus en de situatie in Noorwegen
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Helicopter flying over Preikestolen on a summer day
Mission Norway.
Photo: Grim Berge / Natural Light Earth

muteplay/pauseplay/pause

Missie Noorwegen:
ontdek Preikestolen van MI6

De zenuwslopende klifscène in Mission: Impossible - Fallout is zonder twijfel het hoogtepunt van de film. Nu is het onze missie om je mee te nemen naar het bergplateau Preikestolen en de prachtige regio rondom deze beroemde klif in Noorwegen.

Met slechts vier vingers hangt hij aan de rand van de klif te vechten om geen 604 meter naar beneden te vallen. Zo laat Tom Cruise de wereld kennismaken met Preikestolen (’De Preekstoel’), in één van de grootste kaskrakers van het jaar.

Mission: Impossible - Fallout is de lang verwachte terugkeer van agent Ethan Hunt, een rol van Tom Cruise, die nog maar eens de wereld rondreist om zijn missie te volbrengen. Deze keer maakt hij daarbij een zinderend bezoek aan Fjord-Noorwegen waar hij uiteindelijk aan de rand van Preikestolen komt te hangen, hoog boven het Lysefjord in de provincie Rogaland.

Toch even waarschuwen: Enkel getrainde agenten zoals Hunt kunnen aan de rand van de klif hangen en dit overleven. Blijf dus op veilige afstand van de rand.

Van Rogaland naar Kasjmir

Het zesde deel van de ’Mission: Impossible’-reeks werd al geroemd door de New York Post als ’beste film van de zomer’, waarvan meerdere recensies vooral het gevecht op de rand van de berg het ’duizelingwekkende hoogtepunt’ van de film beschouwen.

We verklappen niet hoe de spectaculaire scène afloopt, maar we kunnen wel vertellen dat er een onverwachte wending in zit. In de film speelt de scène op Preikestolen zich af in Kasjmir, India. Toch is het geen verrassing dat de filmmakers Fjord-Noorwegen en Preikestolen als locatie kozen voor dit kassucces. Al in 2015 schreef BBC-journaliste Husna Haq dat de klif 'het kader kon zijn voor eender welke legendarische Hollywood-film'.

Nog beter buiten het hoogseizoen

Als je onze missie aanvaardt en meekomt om Preikestolen en de omringende regio te verkennen, let op! Je zou wel eens niet alleen kunnen zijn zoals Tom Cruise. Elk jaar wandelen meer dan 250.000 mensen naar de top voor het prachtige uitzicht op het diepe, blauwe Lysefjord en de bergen vlakbij. Mocht je ervoor kiezen in november te gaan, net als Cruise, dan is het best mogelijk dat je van dit geweldige uitzicht kunt genieten zonder een massa mensen.

Het was een eer om Preikestolen te delen met India en Kasjmir, maar nu keert de grote rots terug naar zijn oorspronkelijke plek in Noorwegen. We hopen je snel te kunnen verwelkomen om deze schitterende Noorse regio te ontdekken met zijn adembenemende natuur en spannende steden.

Bekijk de trailer van Mission: Impossible - Fallout

Over Mission: Impossible – Fallout

Genre: actiefilm/thriller
Regisseur: Christopher McQuarrie
Hoofdrollen: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Alec Baldwin
Première in Nederland: 2 augustus 2018

Meer inspiratie uit Fjord-Noorwegen

Plan je reis naar Fjord-Noorwegen

 Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

×
 • Filters
  Filter Your Search
  TripAdvisor Symbol
  • Show More
  • No available filters
  • Show More
  • No available filters
  Clear Filters
 • View
 • Sort By
Filter Your Search
TripAdvisor Symbol
 • Show More
 • No available filters
 • Show More
 • No available filters
Clear Filters
Back To Top

Lees meer

Your Recently Viewed Pages

Terug naar boven