Skip to main content

</br>

Unknown Component
civid: 63ee1583ccfda06811ebfd7c
name: plugins_common_social_share (widget)

Missie Preikestolen

Sinds de zenuwslopende klifscène in 'Mission: Impossible - Fallout' zijn wij op missie om reizigers mee te nemen naar het bergplateau Preikestolen en de prachtige regio rondom deze beroemde klif in Noorwegen.

Met slechts vier vingers hangt hij aan de rand van de klif te vechten om geen 604 meter naar beneden te vallen. Zo laat Tom Cruise in deze kaskraker de wereld kennismaken met Preikestolen (’De Preekstoel’).

'Mission: Impossible - Fallout' was de lang verwachte terugkeer van agent Ethan Hunt, een rol van Tom Cruise, die nog maar eens de wereld rondreist om zijn missie te volbrengen. Deze keer bezocht Hunt Fjord-Noorwegen waar hij uiteindelijk aan de rand van Preikestolen komt te hangen, hoog boven het Lysefjord in de regio Stavanger.

Toch even waarschuwen: Enkel getrainde agenten zoals Hunt kunnen aan de rand van de klif hangen en dit overleven. Blijf dus op veilige afstand van de rand.

Van Fjord-Noorwegen naar Kasjmir

Het zesde deel van de ’Mission: Impossible’-reeks werd al geroemd door de New York Post als ’beste zomerfilm’ van 2018, waarvan meerdere recensies vooral het gevecht op de rand van de berg het ’duizelingwekkende hoogtepunt’ van de film beschouwen.

In de film speelt de scène op Preikestolen zich af in Kasjmir, India. Toch is het geen verrassing dat de filmmakers Fjord-Noorwegen en Preikestolen als locatie kozen voor dit kassucces. Al in 2015 schreef BBC-journaliste Husna Haq dat de klif 'het kader kon zijn voor eender welke legendarische Hollywood-film'.

Nog beter buiten het hoogseizoen

Als je onze missie aanvaardt en meekomt om Preikestolen en de regio Stavanger te verkennen, let op! Je zou wel eens niet alleen kunnen zijn zoals Tom Cruise. Elk jaar wandelen meer dan 300.000 mensen naar de top voor het prachtige uitzicht op het diepe, blauwe Lysefjord en de bergen vlakbij. Mocht je ervoor kiezen in november te gaan, net als Cruise, dan is het best mogelijk dat je van dit geweldige uitzicht kunt genieten zonder een massa mensen.

We hopen je snel te kunnen verwelkomen om deze schitterende regio Fjord-Noorwegen te ontdekken met zijn adembenemende natuur en spannende steden.

Bekijk de trailer van Mission: Impossible - Fallout

Plan je reis

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's