Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
To people cycling on Mjølkevegen in Valdres To people cycling on Mjølkevegen in Valdres To people cycling on Mjølkevegen in Valdres
To people cycling on Mjølkevegen in Valdres To people cycling on Mjølkevegen in Valdres
Cycling Mjølkevegen in Valdres.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Rustig aan

Je hoeft geen toegewijde fietser te zijn om Noorwegen vanop te fiets te ontdekken. Hier zijn enkele rustige, makkelijke fietstochten waar iedereen van kan genieten, inclusief gezinnen met kinderen.

Houdt je van rustig fietsen langs de kust, door groene valleien of langs diepe blauwe fjorden? Wil je liever niet door het ruige landschap of over de steile hellingen fietsen? Maak je geen zorgen - Noorwegen heeft vele opties.

Het is de afgelopen jaren een stuk makkelijker geworden om door het hele land te fietsen. Er zijn genoeg plekken om een fiets te huren of te repareren. Steeds meer aanbieders van accommodaties hebben zich aangesloten bij 'Cyclist Welcome'. Dit betekent dat zij volledig zijn voorbereid om fietstoeristen. Voor meer informatie over Cyclist Welcome bekijk je hun website cyclingnorway.no.

Nu voor het beste gedeelte: vele Noorse fietsroutes kunnen, ook al zijn ze lang en moeilijk, worden opgedeeld in makkelijkere, hapklare brokken. Dus als je een beginner bent of met jongen kinderen gaat fietsen, hoef je niet dag te zeggen tegen de klassieke fietsbestemmingen als Mjølkevegen en het Telemarkkanaal in het zuid-oosten, Helgeland in Noord-Noorwegen, en zelfs sommige delen van Rallarvegen in Fjord-Noorwegen. Hieronder is een kleine selectie van korte en makkelijke fietsmogelijkheden.

Voor families zijn er meer ideeën op cyclingnorway.no/family-cycling.

Als je van plan bent op fietsvakantie te gaan, wedden we dat je iets vindt wat zowel leuk en makkelijk is in deze geselecteerde fietsaanbiedingen.


Telemark
Telemark
Kåre Pedersen
Helgelandskysten
Helgelandskysten
Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
Aurland
Aurland
Pål Bugge - Visitnorway.com
Røros
Røros
Frontal Media

Zie waar het allemaal om draait


Veiligheid op twee wielen

​Tips om u recht en smal te houden

Op de wegen in Noorwegen gelden dezelfde verkeersregels en verkeersborden voor fietsers als automobilisten. Blijf rechts rijden, geef aan wanneer je wilt afslaan, en rijdt niet onder invloed.

Houd je aan de algemene verkeersregels en -borden. Op voetpaden mag gefietst worden, maar je moet er wel je snelheid aanpassen. Fietsen is verboden op de snelweg en andere vierbaanswegen. Steek bij het links of rechts afslaan je hand uit om richting aan te geven. Draag op de fiets altijd een helm.  Een reflecterend hes is altijd een goed idee, vooral op drukke wegen. Alleen kinderen onder de 10 jaar mogen als passagiers mee op de fiets.

Wat je fiets moet hebben

In het donker of bij slecht zicht: wit of geel licht vóór en rood licht achter, een rode reflector achter, witte of rode reflectoren op de pedalen, twee onafhankelijk van elkaar werkende remmen, een fietsbel.Makkelijke fietsroutes in Noorwegen

×

Lees meer

Your Recently Viewed Pages