Skip to main content

Fietsen op de weg in Noorwegen

Wil je tal van verschillende fietservaringen op de weg dan moet je beslist naar Noorwegen! Kies tussen zware beklimmingen, eenvoudige routes, uitzichten over de fjorden en bergachtige terrein. Over al deze wegen kom je heel dicht bij de prachtige, Noorse natuur.

De aantrekkingskracht van wielrennen is vrij logisch: je legt een grotere afstand af dan wanneer je wandelt, je krijgt meer te zien en tegelijkertijd ben je actief en breng je tijd door in de natuur. Het is best eenvoudig om te zien waarom Noorwegen daarvoor de perfecte locatie is! Het land staat bekend voor zijn fantastische natuur en je vindt er heel goede wegen met vaak weinig verkeer, geen lawaai en geen vervuiling.

Er zijn echt zoveel opties als je op de weg wilt gaan fietsen in Noorwegen. Wil je de fjorden zien, dan heeft Fjord-Noorwegen de bekendste fietsroutes, zoals de Atlantische weg, Trollstigen en Dalsnibba. Rijd je liever onder de middernachtzon, dan is Noord-Noorwegen een waar fietsersparadijs. Neem je fiets mee om te gaan eilandhoppen op verschillende plekken in de regio, of fiets langs de kustroute van Steinkjer in Trøndelag tot in Bodø.

’Heb je liever een rustige weg om over te fietsen, dan is er geen betere plek dan de Lofoten-eilanden. Die liggen boven de poolcirkel en behoren ongetwijfeld tot de mooiste plekken ter wereld,’ zegt Andrew Straw in de Britse krant The Guardian. Hij is directeur van touroperator Saddle Skedaddle.

Waarom verleng je je reis niet en ga je fietsen over de minder drukke Norwegian Scenic Routes op de Vesterålen en Senja? Of ga op verkenning in de regio Lyngenfjord in de buurt van Tromsø, of het bergplateau Finnmarksvidda in Finnmark.

In Oost-Noorwegen kun je een aantal dagen rond het grootste meer van Noorwegen fietsen, het Mjøsa-meer. Of je kunt ook kiezen voor de kustwegen rond het Oslofjord of voor meer uitdagende wegen in Telemark.

Wil je door idyllische dorpjes met witgeschilderde, houten huizen rijden en onderweg van de gladde rotsen in het water langs de kust duiken? Rijd dan naar de kust van Zuid-Noorwegen. Of je kunt naar het binnenland richting groene valleien en kronkelende wegen in Setesdal en Sirdal.

Reizen met de fiets wordt steeds gemakkelijker. Als je je eigen fiets niet meeneemt, kun je op verschillende plekken in het land zowel wegfietsen als elektrische fietsen huren. Bovendien hebben steeds meer overnachtingsplaatsen en restaurants faciliteiten voor fietsers.

Voor je eropuit trekt, houd er rekening mee dat het in veel tunnels in Noorwegen verboden is om met de fiets te rijden. Op cycletourer.co.uk vind je een nuttige kaart die aangeeft in welke tunnels je mag fietsen.

Ga nu op pad en draag altijd een helm!

Boek een uitgestippeld fietsarrangement met Discover Norway! Of bekijk zelf fietsroutes en overnachtingsmogelijkheden.

Vind je favoriete fietsroute

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Meer fietsopties

Fietsen in Noorwegen staat voor glooiende tochten door schilderachtige dorpjes en prachtige natuur, maar ook voor zware mountainbikeroutes en grote evenementen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Lees meer

Recent bekeken pagina's