Skip to main content

Plan je reis naar Tromsø

Tromsø is de ideale plek voor wie het noorderlicht wil bewonderen. De stad biedt een heerlijke mix aan buitenactiviteiten, culturele evenementen en restaurants die arctische lekkernijen serveren.

De arctische hoofdstad Tromsø ligt zo’n 350 kilometer boven de poolcirkel en is de grootste stad in Noord-Noorwegen. Van september tot maart komen veel mensen naar hier om het noorderlicht te zien. Van eind mei tot eind juli maakt de middernachtzon het mogelijk om 24 uur op 24 leuke activiteiten te doen.

Tromsø heeft geweldige mogelijkheden voor activiteiten in de open lucht, zoals wandelen, vissen, kajakken en walvissafari’s. Populaire bezienswaardigheden zijn de arctische kathedraal, het Polaria-ervaringscentrum en het Polar Museum.

De jaarlijkse festivals Tromsø International Film Festival en het Northern Light Festival weten allebei bezoekers te trekken van over de hele wereld.

Daarnaast staat Tromsø bekend om zijn levendig nachtleven en een breed aanbod restaurants dat gespecialiseerd is in gerechten met verse ingrediënten uit het Noordpoolgebied.

Tromsø hebben het certificaat van Duurzame Bestemming, een keurmerk voor bestemmingen die systematisch werken om de negatieve impact van toerisme te verminderen en de positieve impact te vergroten.

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Tromsø.

Ontdek alle mogelijkheden hieronder of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer activiteiten

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Ontvang de beste aanbiedingen van onze partners Radisson Blu HotelsScandic Hotels, Strawberry en Thon Hotels.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Tromsø. Plan je reis naar Tromsø met Entur.

Op weg naar duurzaamheid

Het certificaat Sustainable Destination is een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. De bestemming biedt niet alleen aangename ervaringen aan zijn bezoekers, maar moet ook de lokale natuur, cultuur en omgeving behouden, sociale waarden versterken en economisch levensvatbaar zijn. De gemeente en de reisindustrie moeten nauw samenwerken om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken.

Kom meer te weten over duurzame bestemmingen in Noorwegen

Sustainable destination

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Tromsø biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's