Skip to main content

Plan je reis naar Ålesund en Sunnmøre

Bewonder de unieke art nouveau-architectuur van de stad, ga wandelen of skiën, verken de fjorden of ga gewoon lekker zitten en geniet van het uitzicht.

Het is geen toeval dat Ålesund en Sunnmøre tot de meest bezochte toeristische plaatsen van Noorwegen behoren. Ålesund is schitterend gelegen op verschillende eilanden in de Atlantische Oceaan. Veel mensen gebruiken deze art nouveau-stad als uitgangspunt om het overbekende Geirangerfjord te verkennen. Dat staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en de natuur is er het hele jaar door adembenemend mooi.

Houd je van het buitenleven, bezoek dan Runde - een vogelreservaat op het eiland - of de spectaculaire besneeuwde bergtoppen van het Hjørundfjord en de bergketen Sunnmørsalpene.

De ruige bergen zijn de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Weinig plaatsen in de wereld bieden je dezelfde combinatie van fjorden en bergen als Fjord-Noorwegen. Van februari tot juni is Sunnmøre ideaal voor off-piste skiën en om skitochten te maken. En dan hebben we het niet eens over het feit dat de fjorden, meren en rivieren in het gebied boordevol vis zitten.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële website van Ålesund.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Plan je reis naar Ålesund en Sunnmøre met Entur

Laat je inspireren

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Ålesund biedt meer

In en rond Ålesund is nog veel meer te doen, en waarom wachten totdat je er bent? Bekijk nu alle andere mogelijkheden en ontdek wat er allemaal kan!

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's