Skip to main content

Plan je reis naar Bodø en Salten

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen een citytrip en een actieve vakantie in de natuur? In Bodø en Salten hoeft dat niet! Combineer de stedelijke sfeer van Bodø en een bezoek aan de oude handelspost van Kjerringøy met uitstapjes naar de Svartisen-gletsjer en de sterke getijdestroom Saltstraumen.

De stad Bodø staat bekend als de minimetropool van Noord-Noorwegen. Je vindt er tal van eigenzinnige winkeltjes, lekker eten en grote culturele evenementen. Het hele jaar lang zijn er festivals als Parken en Nordland Music Festival en ook tal van evenementen in het cultureel centrum Kulturkvarteret Stormen. Het is dan ook geen toeval dat de stad in 2024 Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn!

Het stadscentrum ligt binnen handbereik van wandel- en klimuitstapjes in de bergketen Børvasstindan, je kunt gaan skiën in Bodømarka en RIB-tochten maken naar Saltstraumen, de sterkste getijdestroom ter wereld. Je kunt ook op zeearendsafari gaan. In de eilandengroep is het eiland Kjerringøy één van de best bewaarde kusthandelsposten van Noorwegen.

Bodø ligt in Salten en is de natuurlijk toegangspoort naar zowel de prachtige kustlijn van de regio als de ongerepte natuur in het binnenland.

Verken het peddelparadijs Rødøy, ga eilandhoppen, of geniet van een wandeling in één van de vele nationale parken, bijvoorbeeld Rago en Sjunkhatten. Bij Saltfjellet kun je de poolcirkel oversteken, en Sulitjelma net buiten Fauske is de ideale plek om te gaan langlaufen.https://www.visitnorway.com/things-to-do/nature-attractions/national-parks/go-hiking-in-the-wild/

Andere hoogtepunten zijn het Hamsun Centre in Hamarøy, gletsjertochten over Svartisen, unieke overnachtingsopties en een ritje langs de Scenic Route Helgelandskysten.

Meer tips nodig? Bekijk de gids van de band Kråkesølv door hun thuisstad en insider tips van de locals voor een lang weekend in Bodø.

Bodø heeft het certificaat ‘Duurzame bestemming’ verdiend. Hoewel dit niet betekent dat de bestemming volledig duurzaam is, betekent het wel dat het een toezegging heeft gedaan om systematisch de negatieve effecten van toerisme te verminderen, waarbij positieve effecten worden gesteund.

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Bodø.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Meer activiteiten en bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Bodø.
Plan je reis naar Bodø en Salten met Entur.

Reis door Noord-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Bodø biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's