Skip to main content

Plan je reis naar Moss

Bezoek Galerie F15, één van de belangrijkste expositieruimtes van Noorwegen voor hedendaagse kunst, of het historische Refsnes-Gods hotel met decoratie van Edvard Munch en Andy Warhol aan de muren. Mis ook zeker één van de beste kusthotels van Noorwegen niet, het Støtvig Hotel!

Je hebt de keuze uit bijna 50 verschillende stranden in en rond Moss. Sommige zijn gewoon kale rotswanden, andere zijn zandstranden of eerder met gras begroeid. In het centrum van Moss vind je de stranden Sjøbadet en Fiske, die aan de kant van Jeløya liggen. Als je de voorkeur geeft aan een meer landelijke omgeving, zijn de stranden op het schiereiland Jeløy in het charmante dorpje Son of de stranden bij Larkollen eerder iets voor jou.

Moss biedt dagtochten aan door het weelderige landschap langs het Oslofjord, door bossen en prachtige culturele landschappen naar uitkijkpunten en cafés met heerlijke huisgemaakte producten. Onderweg kun je stoppen bij galerijen en handwerkateliers.

Galleri F15 op Jeløy is één van de oudste en meest gevestigde instellingen voor hedendaagse kunst in Noorwegen. Koop iets leuks in de galerijwinkel en geniet van het beroemde Alby-gebakje in het café. In de buurt vind je het bijna 300 jaar oude herenhuis Røed Gård met zijn levendige culturele sfeer, waar verschillende kunstenaars hun eigen ateliers en winkels hebben. Hier vind je galerijen voor zowel handwerk als beeldende kunst.

Refsnes Gods op Jeløy heeft een fantastische ligging aan het Oslofjord. Breng hier een romantisch weekend door met gastronomische maaltijden en heerlijke wijnen uit één van de meest voortreffelijke wijnkelders van Noorwegen. Het hoofdgebouw dateert uit 1767 en het landgoed heeft een unieke kunstcollectie met werken van zowel Edvard Munch als Andy Warhol.

Moss is één van de oudste en meest veelzijdige industriële centra van Noorwegen. Møllebyen (de molenstad) ligt bij de Mossefossen-waterval en was het centrale punt voor het eerste industriële tijdperk van de stad en behield deze status tot ongeveer 1970. Hier zijn er in het Moss Stads- en Industriemuseum (Moss By- Og Industrimuseum) permanente tentoonstellingen over de molen-, water- en papierindustrie.

In Moss en omgeving vind je alles, van moderne winkelcentra tot ouderwetse levensmiddelenwinkels, markten en handwerkwinkels.

Meer inspiratie vind je op de officiële website van Moss.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Van kunst en geschiedenis tot coole buitenactiviteiten — er is zoveel te ontdekken.

Meer bezienswaardigheden en activiteiten

Eten en drinken

Lekker eten of internationale gerechten - krijg een voorproefje van Moss.

Overnachten

Van prachtige herenhuizen tot overnachten in de natuur — vind je tweede thuis weg van huis.

Hoe kom je in Moss

Gedetailleerde informatie vind je op de officiële website van Moss.
Plan je reis naar Moss met Entur.

Reis door Oost-Noorwegen

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Moss biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's