Skip to main content

De regio Gjøvik en Ringsaker

Geniet van het goede leven op het platteland! In Toten, Søndre Land, Ringsaker en Gjøvik vind je heerlijke lokale gerechten, een rijk cultureel leven en het grootste meer van Noorwegen.

Minder dan twee uur ten noorden van Oslo vind je Gjøvik, ook wel ’de witte stad aan het Mjøsa-meer’ genoemd. De charmante stad heeft heel wat levendige restaurants en je kunt er genieten van zowel cultuur als avonturen in de natuur.

Gjøvik is ook de thuisbasis van Skibladner - de oudste raderstoomboot ter wereld die nog in dienst is. Reis dus mee terug in de tijd tijdens een boottocht op Mjøsa! Daarna kun je een bezoek brengen aan de Gjøvik Olympic Hall, die werd gebouwd voor de Olympische Spelen van Lillehammer in 1994. Het is de grootste toeschouwershal ter wereld die zich in een berg bevindt. Het is het hele jaar open voor het publiek.

Net ten zuiden van Gjøvik ligt Toten met zijn groene cultuurlandschap en kilometerslange wandelpaden, fietspaden en langlaufroutes. Onderweg vind je veel boerderijwinkels met lokale lekkernijen in de rekken.

Søndre Land ligt op minder dan een uur ten westen van Toten en barst ook van de natuurbelevenissen. Maak een ritje met een velocipede-auto op de oude Valdresbanen of ga op uitstap naar het natuurreservaat Dokka Delta National Wetlands Centre aan de noordkant van de Randsfjord.

En als je de reis naar de andere kant van het Mjøsa-meer maakt, richting Ringsaker, dan kun je overnachten in unieke boomhuthotels, je wagen aan glamping of kajakken, en geweldige boerderijen bezoeken die zich richten op de lokale keuken.

Gezinnen met kinderen hebben nog andere fijne vooruitzichten, zoals het klimpark Gjøvik Klatrepark, het kenniscentrum Vitensenteret Innlandet en het waterpark Totenbadet. Daarna kun je kunst van wereldklasse gaan bekijken in Peder Balke-Senteret in Kapp.

Meer inspiratie vind je op de officiële website van Visit Øst-Norge.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Activiteiten in de regio Gjøvik en Ringsaker

Mis deze toppers niet!

Meer activiteiten en bezienswaardigheden

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je tweede thuis in de regio Gjøvik.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Proef wat de regio Gjøvik te bieden heeft.

Hoe kom je in de regio Gjøvik en Ringsaker

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Visit Øst-Norge.
Plan je reis naar de regio Gjøvik met Entur.

Op weg naar duurzaamheid

Het certificaat Sustainable Destination is een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. De bestemming biedt niet alleen aangename ervaringen aan zijn bezoekers, maar moet ook de lokale natuur, cultuur en omgeving behouden, sociale waarden versterken en economisch levensvatbaar zijn. De gemeente en de reisindustrie moeten nauw samenwerken om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken.

Kom meer te weten over duurzame bestemmingen in Noorwegen

Sustainable destination

Reis door Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

De regio Gjøvik en Ringsaker bieden meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's