RECEPT:
Kaneelbroodjes van
Bakeriet i Lom
Mmm! Wat ziet dat kaneelbroodje er toch heerlijk en luchtig uit!
Noren zijn dol op gebakken lekkernijen en kaneelbroodjes zijn daar geen uitzondering op.
Deze zoete lekkernij heeft vele namen in Noorwegen: kanelboller, kanelknuter, kanelsnurrer en kanel i svingene. De naam hangt af van waar je bent in Noorwegen en de vorm van het broodje.
Maar hoe je ze ook noemt en hoe ze er ook uitzien, de zoete kaneelsmaak is altijd hetzelfde. En ze zijn heerlijk!
Bijna elke plaats in Noorwegen heeft een eigen kaneelbroodjesplek.
In het Nationale Parkdorp Lom in de Jotunheimen-bergen is dat Bakeriet i Lom.
In de zomer staat er meestal een rij voor de bakkerij met mensen die de gebakken lekkernijen willen proeven.
De broodjes zijn zeker het wachten waard, maar je kunt ze ook gemakkelijk thuis maken.
Het gebied rond Lom heeft nog meer te bieden voor reizende fijnproevers.
Met een aantal van de hoogste bergen van Noorwegen in de buurt, is het niet zo gek dat dit gebied is uitgegroeid tot een fantastische plek om de Noorse bergkeuken te ontdekken.
De culinaire ervaringen variëren van hartverwarmende maaltijden op zomerse bergboerderijen tot haute cuisine in historische gebouwen en hotels.
Ook voor cultuur- en kunstliefhebbers is er heel wat te ontdekken. Een aantal hoogtepunten zijn de staafkerk van Lom en de indrukwekkende kunstcollectie in het historische Elveseter Hotell (afgebeeld).