Skip to main content

Plan je reis naar Tønsberg en Færder

Van de zeevaarders uit het Vikingtijdperk tot de toeristen vandaag. Mensen kwamen altijd al naar Tønsberg. De oudste stad van Noorwegen ligt een uur met de trein ten zuiden van Oslo, langs de zonnige kant van het Oslofjord.

Tønsberg in de regio Vestfold is de oudste stad van Noorwegen. Het dateert eigenlijk uit het Vikingtijdperk! Aan de haven van Tønsberg kun je terug in de tijd reizen bij Vikingodden. Je kunt er een schaalmodel op ware grootte van de legendarische Vikingschepen Oseberg en Klåstadskipet bewonderen. De waaghalzen kunnen ook proberen met een vikingschip te zeilen!

Verken de ruïnes van het grootste middeleeuwse fort van Scandinavië en leer meer over de ongelooflijke geschiedenis van Tønsberg in het Slottsfjell-museum. Het Haugar Vestfold-kunstmuseum is populair voor zijn hedendaagse kunst. Muziekfestivals zoals de Vestfold Festspillene zetten de toon voor de rest van het jaar in de stad.

Ten zuiden van Tønsberg ligt de prachtige eilandengroep Færder, die bekend staat om zijn opmerkelijke stranden en rotseilanden. In de zomer komen hier duizenden toeristen. In Færder vind je de eilanden Nøtterøy, Tjøme en Hvasser, waar je lekker lui je dagen kunt doorbrengen op de rotseilanden, aan de haven, of op zee.

De schilderachtige plek Het einde van de wereld, Verdens Ende, ligt op het zuidelijkste puntje van Tjøme. Dankzij de unieke vuurtoren is het het een populaire bestemming, zelfs wanneer de natuurelementen lelijk huis houden!

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Tønsberg en Færder.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Activiteiten in Tønsberg en Færder

Mis deze toppers niet!

Meer activiteiten en bezienswaardigheden

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je tweede thuis in Tønsberg en Færder.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Krijg een voorproefje van wat Tønsberg en Færder te bieden hebben.

Hoe kom je in Tønsberg en Færder

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Tønsberg en Færder.
Plan je reis met Entur.

Reis door Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Vestfold biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Filter je zoekopdracht en bekijk onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's