Peppercrab from Hitra, Trøndelag
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Peppercrab from Hitra, Trøndelag
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Kraak de krab open en geniet van de overheerlijke smaak!
Peppercrab from Hitra, Trøndelag
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Peppercrab from Hitra, Trøndelag
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Leer hoe je peperkrab kunt klaarmaken van een topkok en expert uit Hitra: Ola Sirus Skjåk-Bræk die werkt bij Ansnes Brygger. Met zijn recept maak je gegarandeerd indruk op je tafelgasten.
Ola Skjåk-Bræk
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Ola Skjåk-Bræk
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Ingrediënten
1,5 kg krabscharen, gekraakt
Pepersaus
100 ml (85 g) suiker
100 ml witte wijnazijn
100 ml neutrale bakolie
75 ml ketjap manis
75 ml sojasaus
50 ml oestersaus
1 teentje knoflook
2 chilipepers, grof gehakt
80 g gember, grof gehakt
Peperboter
4 el zwarte peperkorrels, grof gemalen
4 el goede boter
Show MoreShow Less
Werkwijze
Pepersaus:
1. Doe alle ingrediënten voor de pepersaus in een steelpan en breng al roerend aan de kook.
2. Laat de saus 30% inkoken. Mix het mengsel daarna in een blender tot een dikke saus.
Peperboter:
1. Rooster de peperkorrels in een droge pan op matig vuur totdat de olie eruit is. Stamp de peperkorrels met een vijzel. Smelt de boter en doe er de gestampte peperkorrels in. Laat op een laag vuurtje 5 minuten stoven.
2. Voeg de peperboter aan de dikke pepersaus toe en breng het mengsel aan de kook voordat je het over de opengekraakte krabscharen giet.
3. Gebruik een wok of zet een schaal met de krabscharen in de oven om ze op te warmen. Garneer de peperkrab vóór het opdienen met gehakte korianderblaadjes.
Je kunt peperkrab maken met alle soorten krabscharen. Maar voor een authentieke ervaring moet je toch echt naar Ansnes Brygger, of haal krab uit Hitra in een goed gesorteerde supermarkt in Noorwegen ... of in Frankrijk!
Weet je, krab uit Hitra is anders dan andere krabsoorten, en daarom wordt het over de hele wereld geëxporteerd en geserveerd in de beste restaurants van Dubai tot San Francisco.
Crab from Hitra
.
Photo:
Vindfang reklame
Crab from Hitra
.
Photo:
Vindfang reklame
Deze krabsoort gedijt goed in de wateren van Hitra in Trøndelag dankzij het zuurstofrijke zeewater en de ideale temperaturen. Dat schept de allerbeste omstandigheden voor de krab om groot en vlezig te worden.
De kwaliteit is op z'n best in de late zomer en in de herfst.
Crab from Hitra in Trøndelag
.
Photo:
Vindfang reklame
Crab from Hitra in Trøndelag
.
Photo:
Fredrik Ahlsen, Maverix / Visit Norway
Ontdek waarom fijnproevers uit de hele wereld naar de kust van Trøndelag trekken.