RECEPT:
Peperkrab uit Hitra
Een ware smaakexplosie!
Dit gerecht is om je vingers bij af te likken. Kraak de krab open en geniet van de overheerlijke smaak!
Leer hoe je peperkrab kunt klaarmaken van een topkok en expert uit Hitra: Ola Sirus Skjåk-Bræk die werkt bij Ansnes Brygger. Met zijn recept maak je gegarandeerd indruk op je tafelgasten.
Je kunt peperkrab maken met alle soorten krabscharen. Maar voor een authentieke ervaring moet je toch echt naar Ansnes Brygger, of haal krab uit Hitra in een goed gesorteerde supermarkt in Noorwegen ... of in Frankrijk!
Weet je, krab uit Hitra is anders dan andere krabsoorten, en daarom wordt het over de hele wereld geëxporteerd en geserveerd in de beste restaurants van Dubai tot San Francisco.
Deze krabsoort gedijt goed in de wateren van Hitra in Trøndelag dankzij het zuurstofrijke zeewater en de ideale temperaturen. Dat schept de allerbeste omstandigheden voor de krab om groot en vlezig te worden.
De kwaliteit is op z'n best in de late zomer en in de herfst.