Skip to main content

Ingrediënten

1,5 kg krabscharen, gekraakt

Saus

100 ml (85 g) suiker

100 ml witte wijnazijn

100 ml neutrale bakolie

75 ml ketjap manis

75 ml sojasaus

50 ml oestersaus

1 teentje knoflook

2 chilipepers, grof gehakt

80 g gember, grof gehakt

Peperboter

4 el zwarte peperkorrels, grof gemalen

4 el goede boter

Bereiding

Pepersaus:

1. Doe alle ingrediënten voor de pepersaus in een steelpan en breng al roerend aan de kook.

2. Laat de saus 30% inkoken. Mix het mengsel daarna in een blender tot een dikke saus. 

Peperboter:

1. Rooster de peperkorrels in een droge pan op matig vuur totdat de olie eruit is. Stamp de peperkorrels met een vijzel. Smelt de boter en doe er de gestampte peperkorrels in. Laat op een laag vuurtje 5 minuten stoven.

2. Voeg de peperboter aan de dikke pepersaus toe en breng het mengsel aan de kook voordat je het over de opengekraakte krabscharen giet.

3. Gebruik een wok of zet een schaal met de krabscharen in de oven om ze op te warmen. Garneer de peperkrab vóór het opdienen met gehakte korianderblaadjes.

Smakelijk!

BronAnsnes Brygger

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Het Noorse Kookboek

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Een voorproefje van Noorwegen

Doe inspiratie op over wat je er allemaal kunt beleven en proeven.

Recent bekeken pagina's