Skip to main content

EEN LIFT NAAR DE TOP

Gondelbanen en kabelliften

Voel hoe je omhoog getrokken wordt - van hier gaat het alleen maar naar boven!

Geniet van het prachtige uitzicht, je krijgt gegarandeerd kippenvel hoe hoger je komt!

1. Het leuke Loen

Met zijn idyllische ligging in de prachtige, ongerepte natuur in Nordfjord in Fjord-Noorwegen, brengt de Loen Skylift je in slechts vijf minuten naar nieuwe hoogten op de berg Hoven, 1.011 meter boven de zeespiegel.

Het is één van de steilste kabelliften ter wereld. Boven kun je heerlijk eten in het restaurant of een wandeling maken.

De Skylift is ook open in de winter. Je kunt er skiën, sneeuwschoentochten maken of naar beneden glijden op één van de langste rodelbanen ter wereld. Hou je vast, het gaat snel!

2. Het majestueuze Romsdalen

De kabellift Romsdalsgondolen in het skicentrum van Åndalsnes, in Noordwest in Noorwegen, ging in 2021 open. Vanaf de top kijk je uit over het fjord, de woeste bergen en de smaragdgroene rivier de Rauma.

Je kunt ervoor kiezen om via het beroemde uitkijkpunt Rampestreken naar boven of beneden te lopen. Of je kunt de gondellift nemen als deel van de iconische wandeling over de bergkam Romsdalseggen.

3. Stranda, het energieke strand

In tegenstelling tot wat je van de naam zou denken, is het dorpje Strand een beroemd skiparadijs in de winter.

Maar in de zomer is het ook mooi! Neem een lift met de Stranda Fjord Gondol naar de top van de 1067 meter hoge berg Roalden. Geniet van het indrukwekkende uitzicht over het Storfjord dat helemaal doorloopt tot aan Geiranger.

Op de top kun je genieten van enkele snacks van het paviljoen, of als je avontuurlijk bent, kun je verder op verkenning door de Sunnmøre Alpen.

4. Het wilde Voss

De trein Bergensbanen stopt in het hartje van Voss. Vandaar vertrekt de gondelbaan Voss Gondol en brengt je rechtstreeks naar de bergen!

Op de top zijn er geweldige wandelmogelijkheden. Eén daarvan is het Hanguren Panorama, een makkelijk pad van zo'n 800 meter, dat toegankelijk is voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen.

5. Het avontuurlijke Bergen

In Bergen zijn er twee manieren om een lift tot aan de top van de berg te krijgen. De traditionele Fløibanen is een kabellift die je meeneemt tot aan het klassieke en beroemde uitzicht over Bergen. Of je kunt de Ulriksbanen nemen, een gondelbaan naar Ulriken, de hoogste van de zeven toppen rondom Bergen.

Beide liften leiden naar prachtige wandelgebieden en je kunt zelfs over de tussenliggende vlakte lopen!

6. Het gouden Tromsø

De kabellift Fjellheisen brengt je naar de berg die uitkijkt over Tromsø en is een prachtig startpunt voor vele bergwandelingen. Als je je fit voelt, kun je langs de aangelegde trappen de berg op of af lopen.

Stel je voor hoe Tromsø eruit ziet, badend in het licht van de middernachtzon …

7. Het Arctische Narvik

… dezelfde middernachtzon die de fjorden en de bergen rond Narvik in Noord-Noorwegen verlicht.

De gondellift loopt langs de berg Narvikfjellet naar boven, en in de winter kun je een glimp opvangen van het noorderlicht. Of waag je aan één van de beste skigebieden in Noorwegen!

Of huur een mountainbike!

Veel skigebieden veranderen in de zomer in downhillparadijzen. Er zijn fietspaden voor zowel nieuwelingen als serieuze mountainbikers, bijvoorbeeld in Geilo, Hafjell, Hemsedal en Trysil.

Veel gondels en skiliften blijven het hele jaar open.

Breng je verrekijker en wandelschoenen mee en ga op pad over de prachtige paden aan de top!

8. De verborgen kabelbaan

De oude NATO-lift, Gaustabanen is waarschijnlijk de meest unieke rit tot op een bergtop in Noorwegen!

Een kleine tram neemt je mee tot diep binnen in de berg, daarna brengt de kabelbaan je 1050 meter omhoog brengt naar de top van de Gaustatoppen …

… bij helder weer kun je vanaf 1810 meter boven de zeespiegel een zesde van Noorwegen zien!

Lees meer

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Laat je inspireren

We hebben een aantal artikelen verzameld die je misschien ook leuk vindt.

Recent bekeken pagina's