Skip to main content

Ingrediënten

(voor 2 porties)

1 kg verse mosselen

100 ml witte wijn

3 teentjes knoflook, fijngehakt

2 sjalotjes, fijngehakt

3 el olijfolie

1 el peterselieblaadjes, fijngehakt

Bron: Matprat.no

Bereiding

1. Spoel de mosselen onder de kraan grondig af met koud water. Gooi alle mosselen met beschadigde schelpen en mosselen die niet sluiten als je ze tegen de rand van het aanrecht tikt weg. 

2. Fruit de gehakte sjalotten en de knoflook in een pan met de olijfolie.  Voeg er dan de mosselen en de witte wijn aan toe. Doe het deksel op de pan en laat stomen totdat de mosselschelpen opengaan.

3. Garneer met de gehakte peterselie en serveer met vers brood.

Smakelijk!

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's