Skip to main content

Plan je reis naar Noord-Noorwegen

In Noord-Noorwegen staat er je pure magie te wachten dankzij het spectaculaire landschap, de cultuur en de wonderlijke natuurfenomenen als de middernachtzon en het noorderlicht. Maak je klaar voor een reis naar het koninkrijk van het licht!

Noord-Noorwegen maakt het grootste deel uit van het Noorse vasteland en strekt zich uit van de kust van Helgeland in het zuiden, tot het noordelijkste punt van Europa aan de Noordkaap. De eilandengroep Spitsbergen behoort ook tot het gebied en ligt halverwege tussen Noorwegen en de Noordpool. De regio wordt gekenmerkt door de ruige en ongerepte natuur, Arctische dieren, walvissen en vis, schaal- en schelpdieren van wereldklasse.

Je zult er ook verschillende vissersdorpjes vinden met de typische kleurrijke vissershutten ’rorbuer’. Snuif de cultuur van de kust op tijdens een visserstocht, een rit langs de panoramische route Kystriksveien, of tijdens een cruise met de kustsnelboot Hurtigruten. Wie wil, kan ook gaan eilandhoppen. Met het openbaar vervoer kun je zelfs de meest afgelegen gebieden van Noord-Noorwegen verkennen!

Een ander belangrijk deel van de cultuur en geschiedenis van de regio is de Sami, de inheemse bevolking van het land. De bezienswaardigheden op de Noorse toendra in Finnmark weerspiegelen hun geschiedenis, erfgoed en ook hun leven tot op vandaag.

Noord-Noorwegen is ook de plek waar je het noorderlicht kunt bewonderen. In de winter reizen mensen van heinde en verre naar hier om het noorderlicht te kunnen zien. In de zomer is er de middernachtzon die voor eindeloze zomernachten zorgt.

Gedetailleerde reisinformatie vind je op de officiële website van Noord-Noorwegen.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Ga eens naar een vissersdorpje

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Meer accommodatiemogelijkheden

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie vind je op de officiële website van Noord-Noorwegen.
Plan je reis naar Noord-Noorwegen met Entur of met My Nordic Travel.

Meer reisideeën

De beste deals van onze partners

Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen. 
Bekijk onze noorderlicht-aanbiedingen hier.

Noord-Noorwegen biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's