Skip to main content

Plan je reis naar Dovrefjell

Exotische dieren, steile bergen en het bekroonde uitkijkpunt Snøhetta. Maak je klaar voor een avontuur in de buitenlucht in de bergen van Dovrefjell.

De bergketen Dovrefjell, met zijn twee nationale parken Dovre en Dovrefjell-Sunndalsfjella, bevindt zich in Oost-Noorwegen, dichtbij andere populaire bergregio’s zoals Rondane en Jotunheimen.

Dovrefjell is niet alleen ideaal geschikt om te wandelen, fietsen en paardrijden, het is ook de plek waar je de mythische muskusos kunt spotten. Ga mee met een begeleide tour en verhoog je kansen om dit prachtige dier te zien.

Aan het bekroonde uitkijkpunt Snøhetta, dat genoemd is naar de dichtstbijzijnde bergtop, wordt de natuur gecombineerd met moderne architectuur. Het overdekte observatiepaviljoen is heel sfeervol. Je kunt er prima ontspannen en van het uitzicht genieten.

Het goddelijke landschap in Dovrefjell is ook het kader voor een deel van de pelgrimsroute de St-Olavsweg van Oslo naar Trondheim. De kalmerende invloed van de natuur, de dorpjes en hun culturele erfgoed helpen je te onthaasten en je hoofd leeg te maken.

Je kunt Dovrefjell zo lang verkennen als je wilt. Berghutten zullen je met open armen ontvangen, maar ook met een bed en heerlijk plaatselijk eten en drinken.

Gedetailleerde reisinformatie vind je op de officiële website van Nasjonalparkriket.

Ontdek alle mogelijkheden hieronder of ga direct naar:
Activiteiten | OvernachtenHoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Nasjonalparkriket.
Plan je reis naar Dovrefjell met Entur.

Bergen en valleien in Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Dovrefjell biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's