Skip to main content

Plan je reis naar Senja en Centraal Troms

Wil je zowel rustgevende natuur als activiteiten die je adrenaline de hoogte injagen? Ja graag! Wandel onder de middernachtzon of ski onder het noorderlicht. Je zou wel eens je beste avontuur ooit op twee wielen kunnen beleven.

Senja en Centraal Troms ligt ver boven de poolcirkel en is minder druk dan veel andere noordelijke plaatsen in Noord-Noorwegen. Het is een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven.

Hamn is het grootste resort en biedt tal van winteractiviteiten: van ijsvissen, sneeuwschoenwandelen en skitochten tot noorderlichtexpedities en wildlife safari's. Langs de National Scenic Route Senja zijn er uitdagende wandel- en fietspaden met overal prachtige uitzichten.

Senja en Centraal Troms behoren tot de rijkste visgronden ter wereld. Overnacht in een rorbu, een traditionele vissershut, en trek er nadien opuit en beproef je geluk bij het vissen. Als je liever je adrenaline in de hoogte jaagt, kun je meegaan met een RIB-tour in het historische Bergsfjord.

Ga zeker naar de idyllische eilanden buiten Senja, zoals Dyrøya, Husøy en Tranøya, waar je een permanente tentoonstelling vindt voor de Midt-Troms Museums. Een ander authentiek Noord-Noors pareltje is Garsnes Brygge in Salangen. Dit resort heeft blokhutten, leuke rondleidingen en activiteiten en lekker eten in de aanbieding.

Om de smaak van de regio te pakken te krijgen kun je lokale producten proeven, zoals zalm uit het Altevatn-meer, kabeljauw uit Senja en geitenkaas uit Balsfjord.

Senja is hard aan het werk om het certificaat Duurzame Bestemming te krijgen, een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. 

Senja heeft het certificaat ‘Duurzame bestemming’ verdiend. Hoewel dit niet betekent dat de bestemming volledig duurzaam is, betekent het wel dat het een toezegging heeft gedaan om systematisch de negatieve effecten van toerisme te verminderen, waarbij positieve effecten worden gesteund.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële website van Senja.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | OvernachtenHoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Senja.

Gebruik Entur om je reis te plannen en vind opties van het hele Noorse openbaarvervoersnetwerk.

Seizoenen en klimaat

Door de gematigde watertemperatuur in de Golfstroom hebben Senja en Centraal Troms een veel milder klimaat dan andere gebieden op dezelfde breedtegraad, zoals Alaska, Groenland en Siberië.

Dankzij het kustklimaat zijn de winters op de Vesterålen mild en de zomers aan de frisse kant.

Januari en februari zijn de koudste maanden, met een gemiddelde temperatuur van -4°C. Juli en augustus zijn de warmste, met een gemiddelde temperatuur van 11°C.

De droogste maanden zijn mei en juni met gemiddeld 50 mm neerslag. Oktober is de natste maand.

Op het einde van de herfst en in de winter kan het flink waaien.

De recentste weersvoorspellingen op yr.no.

Lees meer over het noorderlicht in Senja.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Ontdek meer van Senja & Centraal Troms

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's