Plan je reis naar de Gudbrandsdalen-vallei

Verken een aantal van de populairste Noorse nationale parken, ga eens op muskusossafari en proef een aantal heerlijke plaatselijke gerechten van Gudbrandsdalen - een vallei die al eeuwenlang kunstenaars, chef-koks en liefhebbers van het buitenleven inspireert.

Gudbrandsdalen ligt in Oost-Noorwegen en is de koning onder de valleien! Veel boerderijen stammen van oorsprong uit de Middeleeuwen, en je kunt er leuke activiteiten doen en de coolste pretparken van Noorwegen bezoeken. Met zo veel te bieden is de vallei voor iedereen de perfecte bestemming.

Als je door de vallei trekt, kun je in de omliggende bergen zes nationale parken bezoeken, waaronder Jotunheimen, Dovrefjell en Rondane.

De Olympische stad Lillehammer dient als toegangspoort tot de Gudbrandsdalen-vallei in het zuiden. Van daaruit strekt de vallei zich 230 kilometer noordwaarts uit naar Lesja, de Romsdalen-vallei en de aangrenzende valleien Gausdal, Espedalen, Heidal en Ottadalen.

De streek staat bekend om z'n keur aan etenswaren met ingrediënten uit de regio, traditionele architectuur en het afwisselende landschap. Dankzij grote bosgebieden, bergen en waterstromen is Gudbrandsdalen een ideale plek voor vissers, wandelaars en skiërs.

Je kunt ook naar het Peer Gynt Festival in Gålå, gaan raften in de Sjoa-rivier of de alom bekende pelgrimsroute St-Olavswegen bewandelen. Aan het begin van de vallei ligt het plaatsje Lom, een hotspot voor zowel fijnproevers als cultuurliefhebbers.

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de website van de National Park Region en op Visit Jotunheimen (beide in het noordelijke deel van de vallei) en op de officiële website van Lillehammer (in het zuidelijke deel van de vallei).

Ontdek alle mogelijkheden hieronder of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

De leukste activiteiten in Gudbrandsdalen

Mis deze toppers niet!

Meer bezienswaardigheden

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je thuis ver van huis in Gudbrandsdalen.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Krijg een voorproefje van wat Gudbrandsdalen te bieden heeft.

Hoe kom je er

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële websites van Nasjonalparkriket en Lillehammer.
Plan je reis naar Gudbrandsdalen met Entur.

Bergen en valleien in Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Gudbrandsdalen biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's