RECEPT:
Gebraden biologische kip
van Hovelsrud Gård
Mmm! Ziet er lekker uit, toch?
Gebraden kip is de perfecte maaltijd om te delen met familie of vrienden. Het gerecht ziet er indrukwekkend uit, maar het is eigenlijk niet moeilijk om te maken.
Het geheim is een goed recept en ingrediënten van goede kwaliteit.
Laten we dus beginnen met het hoofdingrediënt: de kip.
'Wij zijn ervan overtuigd dat dieren die een goed leven hebben gehad, beter smaken. De combinatie van langzame groei en veel activiteit maakt het vlees sappiger.'
Marianne Olssøn, eigenaresse van Hovelsrud Gård
Marianne Olssøn en haar gezin zijn eigenaar van Hovelsrud Gård - één van de grote boerderijen aan het Mjøsa-meer in Oost-Noorwegen.
Ze houden er al sinds 2016 biologische kippen.
De kippen van de boerderij leven langer dan de meeste industrieel gefokte kippen. En ze hebben ook grote buitenruimtes waar ze kunnen spelen en de boel verkennen.
Het resultaat? Een blijere kip die beter smaakt ...
... tenminste volgens een aantal van de beste restaurants van Noorwegen.
Het met een Michelinster bekroonde restaurant Maaemo in Oslo, RE-NAA in Stavanger en Credo in Trondheim serveren de biologische kip van Marianne.
En jij kunt het net zo lekker klaarmaken als zij! Je vindt de kip van Hovelsrud Gård ook in meerdere Noorse winkels - en het is perfect voor een etentje met gebraden kip.
En zo doe je dat:
Op Hovelsrud Gård wordt gewoon gewerkt, maar is ook toegankelijk voor bezoekers omdat er veel te ontdekken valt.
Maak een wandeling door de indrukwekkende tuin van de boerderij en proef een aantal producten in de boerderijwinkel.
Je kunt ook op de boerderij overnachten, en als je 's morgens wakker wordt, staat er een ontbijt met ingrediënten uit de streek voor je deur.
Ontdek meer lokale boerderijen
Landelijke luxe, (h)eerlijk eten, historische tuinen en nog veel meer! Wat wil jij het eerst gaan doen?