There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.
Strawberry – een bijzondere hotelketen
Scandic Hotels – in alle belangrijkste steden van Noord tot Zuid
Thon Hotels – met een geweldig ontbijt
Radisson Blu Hotels – boek je hotel in Noorwegen
Classic Norway Hotels – van karakteristieke hotels tot authentieke vissershutten
Citybox – moderne en betaalbare hotels op een centrale locatie
DanCenter – jouw specialist voor vakantiehuizen in Noorwegen
Norgesbooking – boek je perfecte verblijf in een blokhut in Noorwegen
Campcation – Boek je camping in heel Noorwegen met Campcation
Campanyon - Ontdek unieke overnachtingen in de natuur
Brim Explorer – stille tochten op het fjord met een elektrische catamaran
Stromma – sightseeën in de Noorse steden met de bus en met de boot
Vy – groen reizen zou gemakkelijk moeten zijn
SJ NORD – het avontuur begint op de trein
Vy express – gemakkelijk groen reizen met de bus
NOR-WAY Bussekspress – reis milieuvriendelijk met snelbussen
Widerøe – de grootste regionale luchtvaartmaatschappij in Scandinavië
AutoEurope – altijd een vlotte huurervaring
Rent-A-Wreck – de slimme optie voor autoverhuur
Arctic Campers – de verhuurdienst voor campers in Noorwegen
Cabin Campers – je vakantiehuis op vier wielen
Hurtigruten – 'De mooiste boottocht ter wereld'
Fjord Tours – het bedrijf achter Norway in a nutshell® - de meest populaire rondreis door Noorwegen
Authentic Scandinavia – reizen samengesteld door locals
Up Norway – luxe op maat door insiders
Discover Norway – ski-, fiets- en wandeltochten in Noorwegen
Norrøna Hvitserk – expedities en avontuurlijke vakanties
Booknordics.com – honderden avonturen, excursies en dagcruises in Noorwegen
Fjord Travel – duurzame meerdaagse tochten
Go Fjords – rondleidingen en activiteiten in heel Noorwegen
50 Degrees North – onvergetelijke reizen in Noorwegen, op maat en voor kleine groepen.
Norwegian Holidays – vakantiepakketten voor een lage prijs met Norwegian. Vlucht, hotel en huurauto
My Nordic Travel – stel zelf je reisschema op
Skivakanties in Rauland – ga lekker skiën in het mooie berggebied
{{title}} {{:price}} - {{!preprice}} Price: {{?}} {{preprice}} {{/}} {{price}} {{:postprice}}{{postprice}}{{/}} {{?:pricing}} - {{pricing}} {{/pricing}}
Rendiervlees is één van de meest exotische en unieke delicatessen van de Noorse keuken.
Leer van Gunnar Jensen, één van de meest vooraanstaande koks wat betreft de Arctische keuken, hoe je dit fantastische rendiergerecht moet maken.
Geniet van dat geurige bergaroma! Dit gerecht wordt geserveerd met knolselderpuree, gemarineerde bietjes en een romige champignonsaus.
Romige champignonsaus
200 gram gemengde champignons (bijv. witte champignons en shiitake champignons)
3 el sjalotten
2 teentjes knoflook
50 ml zonnebloemolie
1 tl suiker
10 ml rode wijn
50 ml balsamicoazijn
1 liter runderbouillon
500 ml room
Zout
Knolselderpuree
1 knolselder
200 ml melk
200 ml room
200 ml water
1 el boter
½ tl zout
Gebraden rendierhaas
Rendierhaasjes (150 - 200 gram per portie)
1 el zonnebloemolie
1 el boter
1 el tijm
2 teentjes knoflook
Zout
Gemarineerde bietjes
1. Gaar de bieten op 170°C totdat ze helemaal zacht zijn. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze daarna in blokjes van ca. 1,5 x 1,5 cm.
2. Meng de bieten met de rest van de ingrediënten en laat alles vóór het opdienen een paar uur marineren.
Romige champignonsaus
1. Snijd de champignons, de sjalotten en de knoflook in grove stukken en bak alles in olie totdat het goudbruin is. Voeg de suiker toe en bak alles totdat de suiker begint te karamelliseren.
2. Voeg de rode wijn en de balsamicoazijn toe en laat dat de helft inkoken. Voeg de bouillon toe en laat alles ca. 30 min. sudderen. Voeg de room toe en laat alles sudderen totdat je tevreden bent over de smaak en de saus de juiste dikte heeft. Voeg zout en extra balsamicoazijn naar smaak toe.
Knolselderpuree
1. Schil de knolselder en snijd die in gelijke stukken om te koken. Doe de stukken in een pan en voeg gelijke hoeveelheden room, melk en water toe totdat de knolselder bedekt is. Breng alles aan de kook en laat sudderen totdat de knolselder zacht is.
2. Giet het mengsel door een vergiet om de knolselder te scheiden en doe het mengsel samen met een eetlepel boter en 1/2 theelepel zout in een blender. Pureer het totdat je een gladde massa hebt. Voeg zout naar smaak toe.
Gebraden rendierhaas
1. Zout het vlees ca. 5 minuten vóór het bakken. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en doe het vlees in de koekenpan. Keer het vlees grofweg elke minuut om.
2. Doe na 3 minuten de tijm, de boter en de knoflook in de koekenpan en haal die van het vuur. Schep de gesmolten boter en de kruiden ca. 30 seconden over het vlees. Het vlees moet een temperatuur tussen de 45°C en de 50°C hebben als het heeft gerust.
De pure wildsmaak spreekt aan, vooral als je weet dat rendieren in Noorwegen vrij in de natuur grazen. Daar hebben ze het mooiste en beste leven, want daar horen ze thuis.
Rendieren hoeden is altijd een traditionele manier van leven geweest voor de inheemse Sami-bevolking, en is dat nog steeds.
Ontdek het land van de Sami en leer hoe je een lasso moet werpen, of overnacht eens in een traditionele lavvu-tent.
Van de meest verse vis, schaal- en schelpdieren tot wild van wereldklasse. Kom maar eens een kijkje nemen in de Arctische keuken!
Doe inspiratie op over wat je er allemaal kunt beleven en proeven.
Terug naar boven