Skip to main content

Platbroodrolletjes met fenalår

Met roomkaas en gehakte pistachenootjes

Ingrediënten:

12 plakjes fenalår (gezouten en gedroogde lamsbout)

4 zachte platte broden (of lefse die je in de meeste Noorse supermarkten kunt kopen) of tarwe-tortilla's.

125 g roomkaas (naturel of met kruiden)

2 lente-uitjes

1 el gehakte pistachenootjes

1/2 tl gemalen peper


Bron: Matprat.no



Wil je ook zelfgemaakte lefser maken? Probeer dit recept maar eens.

Bereiding:

1. Besmeer de platte broden met roomkaas. Zorg voor een dun laagje helemaal tot aan de rand zodat het beleg goed aan de roomkaas blijft plakken. Leg er plakjes fenalår op.

2. Strooi er lente-ui en pistachenootjes over en voeg wat versgemalen peper toe.

3. Rol de platte broden op en leg ze met de rand naar beneden op een snijplank. Snijd de rolletjes in de grootte die je wilt en serveer ze.

4. Als je ze niet meteen opdient, leg dan de opgerolde platte broden zonder ze eerst in plakjes te snijden op een bord en zet ze in de koelkast. Snijd ze vlak voor het opdienen.

Tip: Gebruik gerust tandenstokers om de rolletjes bij elkaar te houden.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's