Skip to main content

Rendierstoofpotje

Ingrediënten

(voor 4 porties)

400 g in stukjes gesneden rendiervlees

2 el bakboter

250 g verse champignons

150 g spek

100 ml water

300 ml zure room

100 ml melk

3 plakjes ekte geitost (een soort zoete bruine geitenkaas)

5 gekneusde jeneverbessen 

1/2 tl gedroogde tijm

Bron: Matprat.no

Bereiding

1. Haal het in stukjes gesneden rendiervlees uit de vriezer en laat het een paar minuten ontdooien op het aanrecht. Je kunt het vlees het beste bakken als het nog half bevroren is.

2. Snijd de champignons in stukken en het spek in kleine blokjes. Bruin die samen in een koekenpan met een beetje boter. Schep de champignons en het spek over in een andere pan.

3. Verhit de koekenpan opnieuw en voeg nog wat boter toe. Bak het vlees in kleine hoeveelheden op hoog vuur totdat het begint te bruinen. Doe telkens een hoeveelheid gebakken vlees in de pan bij de champignons en het spek.

4. Giet het water in de pan, breng alles aan de kook en zet het vuur laag. Laat 10 minuten sudderen.

5. Voeg de zure room, de melk, de zoete bruine geitenkaas, de gekneusde jeneverbessen en de tijm toe en laat het geheel 5 minuten sudderen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Garneer met wat verse tijm en serveer met aardappelpuree of gekookte aardappelen en gepureerde bosbessen.

Smakelijk!

Recepten voor vleesliefhebbers

Proef het exotische rendiervlees maar eens, en andere traditionele Noorse favorieten.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's