RECEPT:
Finnbiff
Noors rendierstoofpotje
Reinskav, in stukjes gesneden rendiervlees, is het belangrijkste ingrediënt van traditionele Noorse finnbiff.
Het stoofpotje smaakt erg lekker en wordt meestal gemaakt met een beetje zoete bruine geitenkaas (als je die kunt vinden) en geserveerd met bosbessenjam en aardappelpuree.
Het is makkelijk te maken. Probeer het heerlijke recept hieronder maar eens:
Rendieren zwerven hun hele leven vrij rond in de het wild. Daardoor krijgt het vlees een exotische, bergachtige en natuurlijke smaak.
Rendieren zijn altijd al een belangrijk onderdeel van de Sami-cultuur en de Sami-keuken geweest.
In Noord-Noorwegen is rendiervlees een regionale specialiteit die in heel veel gerechten wordt gebruikt.
Als je in de buurt bent, moet je beslist het beroemde gerecht bidos eens proberen. Dat is een heerlijke stoofschotel met wortels, aardappelen en langzaam bereid rendiervlees!
Doe wat inspiratie op met een tikkeltje wild!