Ingrediënten:
(4 personen)
Ingrediënten:
1 l visbouillon
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
200 ml volle room
1/6 prei
1 wortel
1/6 knolselderij
100 g witte vis
100 g roodbaars
50 g garnalen
Dille (als garnering)
Bron: Lars Erik Underthun
Bereiding:
1. Sauteer boter en voeg roerend bloem toe totdat de saus glad is. Voeg hete visbouillon toe en laat 30 min. sudderen. Voeg de room toe en kook nog 15 min. Zeef de saus in een vergiet.
2. Spoel de groenten goed af. Schil de wortel en de knolselderij en snijd de prei in stukjes van ongeveer 5 cm.
3. Zet de prei opzij. Snijd de groenten in dunne reepjes en doe ze een paar minuten in een pan met licht gezouten kokend water. Voeg de prei later toe en laat 1/3 van de tijd meekoken. Stop de groenten dan in een kom met koud water.
4. Breng de soep aan de kook. Meng met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
5. Verwarm de groenten in licht gezouten water. Snijd de vis in grove stukken en pocheer in gezouten water. Verwarm de garnalen een minuut in het water.
Leg de stukjes vis in diepe borden en verdeel de groenten en garnalen erbovenop. Voeg de hete soep toe en garneer met dille.
Serveer met brood of traditioneel Noors brood (flatbrød).
Geniet ervan!
Vers uit de zee
Alles wat je moet weten over een van de populairste vissen ter wereld.
Masterclass-recepten
Leer hoe je Noorse specialiteiten maakt van een aantal van de beste chefs ter wereld.
Noorse culinaire bestemmingen
Ben jij een echte fijnproever? Ga mee op onze gastronomische rondreis door Noorwegen - van noord naar zuid.
Profiteer van topaanbiedingen
Bekijk onze selectie van vertrouwde bedrijven die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.