Skip to main content

Plan je reis naar Hemsedal

Winter in Hemsedal

De beste skigebieden van Noorwegen, topmogelijkheden om te gaan vliegvissen en buitenactiviteiten voor het hele gezin… het hele jaar door! Welkom in de Scandinavische Alpen!

Dankzij stabiele sneeuwcondities en twee fantastische skigebieden is Hemsedal één van de grootste en populairste plekken voor wintersportvakanties in Noorwegen. Het bergdorpje in Hallingdal ligt halverwege tussen Oslo en Bergen in en biedt uitstekende off-piste en langlaufmogelijkheden. Maar er zijn ook tal van andere activiteiten, zoals hondensledetochten, sneeuwschoentochten, ijsklimmen en tochten in een paardenkoets door de sneeuw.

Tijdens de rest van het jaar is de weelderige en gevarieerde natuur ideaal om te gaan wandelen, klimmen, paardrijden, fietsen en… mountainbiken. Of je kunt ook gaan mountainkarten of riviersnorkelen!

Houd je van vissen, dan kun je kiezen uit 18 meren en 4 rivieren. Hemsila is één van de beste rivieren ter wereld om te gaan vliegvissen.

Rjukandefossen is één van de talrijke indrukwekkende watervallen in de regio. Het is een tweeledige waterval die door een smalle geul 18 meter naar beneden valt. In de buurt van Hydnefossen ligt één van de hoogste watervallen van Noorwegen.

Hemsedal heeft een breed scala aan accommodatiemogelijkheden, van luxehotels tot blokhutten en zomerse bergboerderijen. De talrijke restaurants, cafés en bars hebben gerechten op de kaart voor het hele gezin en daarnaast ook lokale lekkernijen.

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Hemsedal.

Ontdek alle mogelijkheden hieronder of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Bezienswaardigheden in Hemsedal

Mis deze toppers niet!

Vind meer bezienswaardigheden

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je tweede thuis in Hemsedal.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Krijg een voorproefje van wat Hemsedal te bieden heeft.

Hoe kom je in Hemsedal

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Hemsedal.
Plan je reis naar Hemsedal met Entur.

Reis door Oost-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Hemsedal biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's