RECEPT:
Heilbot van Røisheim Hotell
Wanneer Noorse zeevruchten in een historische omgeving worden gecombineerd met Franse kooktechnieken, weet je dat je iets bijzonders te wachten staat.
Bij Røisheim Hotell, net buiten Lom, verwelkomen ze al gasten sinds 1858.
Dit charmante boetiekhotel is een geliefd vertrekpunt voor bergbeklimmers en is al lange tijd een toevluchtsoord voor reizigers tussen oost en west, wat niet verwonderlijk is gezien de prachtige locatie naast Nationaal Park Jotunheimen.
Een overnachting is zeer aan te raden, maar alleen het diner is al een bezoek waard.
Als de chef de bel in de oude klokkentoren luidt, is het tijd voor een viergangendiner. Het menu verandert met het seizoen, maar er wordt altijd vis uit het fjord geserveerd, evenals lokaal vlees en verse kruiden.
Ervaar een voorproefje van hun menu met het heilbotrecept van chef Tage Koch Jensen, dat wordt geserveerd als voorgerecht.
Hoewel het er fantastisch uitziet, is het niet zo moeilijk om het zelf te maken! Je kunt de vis vervangen met je favoriete vlees-, vis- of vegetarisch alternatief, maar als heilbot in het seizoen is, blijft dat een uitstekende keuze!
Niet ver van Røisheim ligt nog een historische plek waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen!
Bij Elveseter Hotell in Bøverdalen geniet je van een comfortabel verblijf en bewonder je de indrukwekkende kunstcollectie van de familie Elveseter!
De collectie bevat werken van Adolph Tidemand, Oscar Arnold Wergeland en Gerhard Munthe, om er maar een paar te noemen.