Skip to main content

Plan je reis naar Helgeland

Duizenden onverkende eilanden, bergen waar je mond van open valt, werelderfgoed en een zon die nooit ondergaat. Dit en nog veel meer staat je te wachten in Helgeland.

In het zuidelijke deel van Nordland ligt het pittoreske Helgeland. Hier kun je de hoge bergen verkennen, zoals de Zeven Zusters of Torghatten, een rotsformatie met een gat in het midden! Je kunt je ook ontspannen op het strand, of gaan eilandhoppen met of zonder fiets. Of misschien met een kajak? Deze kust staat bekend als één van de beste plekken om langs de Noorse kust te peddelen!

De National Scenic Route Helgelandskysten is één van de mooiste routes ter wereld en de Vega-eilanden behoren tot het UNESCO-Werelderfgoed. Je kunt ook meegaan op gletsjertocht op Svartisen, de op één na grootste gletsjer van Noorwegen. Of je kunt Lovund bezoeken om de papegaaiduikers te bewonderen.

Je vindt ook nationale parken in de regio die de perfecte plek zijn om te skiën en wandelen. De Rabothytta-blokhut is een prachtig voorbeeld van moderne bergarchitectuur. Het is ook een populaire bestemming op de berg Okstindan, 1.200 boven de zeespiegel.

Helgeland heeft in de zomer de middernachtzon of heldere nachten, zelfs ten zuiden van de Noordpoolcirkel. Op heldere winternachten maakt het noorderlicht soms ook zijn opwachting.

Vind meer inspiratie en informatie op de officiële website van Helgeland.

Ontdek alle mogelijkheden hieronder of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Helgeland.
Plan je reis naar Helgeland met Entur.

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Helgeland biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je wilt doen. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's