Skip to main content

Plan je reis naar Larvik en Stavern

Ben je op zoek naar zon, zomer en festivals? En misschien ook geschiedenis en prachtige natuur? Dan zijn Larvik en Stavern echt iets voor jou! De 'Zomerstad van het jaar' en de omliggende regio zal je zeker bevallen - ook tijdens de rest van het jaar!​

Er zijn veel redenen voor gezinnen met kleine kinderen om Larvik te bezoeken. Foldvik Familiepark heeft meer dan 50 verschillende activiteiten. Høyt og Lavt Vestfold is het grootste klimpark van Scandinavië, met verschillende routes, hindernissenparcours en ziplines voor alle leeftijden.

Voor rust en ontspanning kun je terecht in het exclusieve wellnesshotel Farris Bad. Dit geneeskrachtig kuuroord is gebouwd rond natuurlijke mineraalwaterbronnen die al sinds mensenheugenis in Larvik opborrelen. 

Ben je op zoek naar recreatie in de natuur, dan moet je naar het unieke beukenbos Bøkeskogen. Of je nu hardloopschoenen, wandelschoenen of vrijetijdsschoenen draagt, er zijn veel mogelijkheden op de vele bewegwijzerde routes!

Er is ook veel geschiedenis in Larvik. Je kunt even halt houden bij het ouderlijk huis van avonturier Thor Heyerdahl, of bij de eerste stad van Noorwegen, Kaupang Vikingbyen.

Stavern is een populaire zomerstad en ligt op 10 minuten rijden van Larvik. Ervaar rotseilanden, gladde kustrotsen, eilanden en vuurtorens. Veel mensen associëren de kustplaats met het festival Stavernfestivalen, dat elk jaar grote Noorse en internationale artiesten trekt. 

Een ander hoogtepunt is een wandeling over het kustpad van Stavern - langs het spectaculaire kiezelstrand Mølen - richting Helgeroa. De charmante haven van Nevlunghavn ligt vlakbij en heeft een unieke sfeer. Je vindt er een gastenhaven, visserij en mooie baaien om te zwemmen. 

Vind meer inspiratie en informatie op de officiële website van Larvik.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Meer bezienswaardigheden en activiteiten

Populaire activiteiten

Klim op het land of ontdek de wonderen der zee.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Hier aankomen en in de buurt

Plan je reis naar Larvik en Stavern met Entur.

Reis door Oost-Noorwegen

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Larvik en Stavern bieden meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's