Skip to main content

RECEPT:
zalmtartaar

Ben je dol op sushi en poke bowls? Dan ga je zeker genieten van dit lekkere gerecht met rauwe zalm!

Het is ook een leuke manier om indruk te maken op je gasten.

Harry Hermosa, chef-kok bij The Salmon in Oslo, laat je zien hoe je zalm bereidt als een echte pro.

The Salmon is niet alleen een restaurant, maar ook een interessant wetenschappelijk centrum in Oslo waar je meer te weten kunt komen over de wereldberoemde Noorse zalm.

Ingrediënten:

100 g zalm, in kleine blokjes gesneden

Bieslook, fijngehakt

Rode ui, fijngehakt

Ingemaakte rode ui

Zalmkuit

Kombu soja:

Sojasaus

Kombu

Limoen

Kalamansi-room:

Kalamansi-puree/sap

Crème fraîche

Zout

Bron: Harry Hermosa, chef-kok bij The Salmon

Bereiding:

  1. Begin met de kombu soja. Kook 270 ml sojasaus met een blaadje kombu en de schil van een halve limoen. Laat de helft inkoken, zeef de vloeistof en laat die afkoelen.
  2. Maak daarna de kalamansi-room door 100 g crème fraîche op te kloppen met 30 g kalamansi-puree. Kun je geen kalamansi-puree vinden, gebruik dan limoensap. Als de room qua volume is verdubbeld, doe je die in een kleine spuitzak.
  3. Nu kun je aan de tartaar beginnen. Meng de zalm, bieslook en de fijngesneden rode ui in een kom. Doe er twee theelepels kombu soja bij en roer alles goed door.
  4. Doe het mengsel in een ronde vorm en druk alles lichtjes aan zodat de massa z'n vorm behoudt. Leg er de zalmkuit en de ingemaakte rode ui op en spuit er kleine toefjes kalamansi-room op. Perfect om te serveren met crostini.

Zoals we in Noorwegen zeggen: velbekomme! (eet smakelijk)

Er zijn veel verschillende manieren om zalm klaar te maken. Probeer ook een andere specialiteit van Hermosa maar eens: gegrilde zalm met aardappelpuree en asperges.

Wist je trouwens dat Noorwegen elk jaar ruim 1.250.000 ton zalm exporteert?

Kom meer te weten over Noorse zalm

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Recent bekeken pagina's