Skip to main content

Ingrediënten:

100 g zalm, in kleine blokjes gesneden

Bieslook, fijngehakt

Rode ui, fijngehakt

Ingemaakte rode ui

Zalmkuit

Kombu soja:

Sojasaus

Kombu

Limoen

Kalamansi-room:

Kalamansi-puree/sap

Crème fraîche

Zout

Bron: Harry Hermosa, chef-kok bij The Salmon

Bereiding:

  1. Begin met de kombu soja. Kook 270 ml sojasaus met een blaadje kombu en de schil van een halve limoen. Laat de helft inkoken, zeef de vloeistof en laat die afkoelen.
  2. Maak daarna de kalamansi-room door 100 g crème fraîche op te kloppen met 30 g kalamansi-puree. Kun je geen kalamansi-puree vinden, gebruik dan limoensap. Als de room qua volume is verdubbeld, doe je die in een kleine spuitzak.
  3. Nu kun je aan de tartaar beginnen. Meng de zalm, bieslook en de fijngesneden rode ui in een kom. Doe er twee theelepels kombu soja bij en roer alles goed door.
  4. Doe het mengsel in een ronde vorm en druk alles lichtjes aan zodat de massa z'n vorm behoudt. Leg er de zalmkuit en de ingemaakte rode ui op en spuit er kleine toefjes kalamansi-room op. Perfect om te serveren met crostini.

Zoals we in Noorwegen zeggen: velbekomme! (eet smakelijk)

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Het Noorse Kookboek

Recent bekeken pagina's