Skip to main content

RECEPT:
Skrei dumplings

Wist je dat kabeljauwwangen het meest malse vlees van de vis bevatten?

Ze zijn de perfecte vulling voor deze superlekkere skrei dumplings met vissoepconsommé, gemaakt door Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg, een van de meest getalenteerde jonge chefs van Noorwegen!

Mymints gids voor de smaak van Lofoten

Ingrediënten

Dumpling deeg

(kan ook kant-en-klaar worden gekocht)

150 g bloem

75 ml water

1/4 theelepel zout


Vulling

150 g kabeljauwwangen of andere wit visvlees

1 eetlepel boter

1 geraspte citroenschil

1/2 theelepel zout

1 theelepel citroensap

60 g knolselderij


Visconsommé

1 liter visbouillon

10 g gedroogd zeewier/kelp (optioneel)

Zout om op smaak te brengen


Bron: Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg

Bereiding

Dumplings

  1. Meng de ingrediënten circa 30 seconden
  2. Laat het deeg 5-10 minuten rusten
  3. Rol het deeg uit en snijd het in stukken van de gewenste grootte met een koekvorm of glas

Vulling

  1. Bak de wangen/het visvlees in boter, ongeveer 1 min aan beide kanten
  2. Schil en snijd de knolselderij in kleine stukjes
  3. Voeg knolselderij toe aan een koekenpan en bak nog circa 2 min
  4. Breng op smaak met geraspte citroenschil, zout en citroensap
  5. Leg de vulling op het dumplingdeeg en vouw in de gewenste vorm
  6. Kook de dumplings ongeveer 3-4 min in gezouten water

Consommé

  1. Kook de visbouillon in een steelpan
  2. Voeg gedroogd zeewier toe en laat het op laag vuur ongeveer 10-15 minuten weken (optioneel)
  3. Giet het zeewier af en breng op smaak met zout
  4. Serveer de dumplings en consommé met verse peterselie, bieslook, lente-uitjes of kruidenolie

Zoals we in Noorwegen zeggen: Vel bekomme! (Bon appetít!)

Tussen half februari en april komt de wereldberoemde skrei, de trekkende Atlantische kabeljauw, naar de Lofoten, Vesterålen en Noord-Noorwegen om te paaien, wat het begin inluidt van een van de belangrijkste seizoensgebonden visserijen ter wereld.

Ga mee op een vistocht en vang je eigen avondeten!

Lees alles over skrei

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Recent bekeken pagina's