Skip to main content

Ingrediënten

Dumpling deeg

(kan ook kant-en-klaar worden gekocht)

150 g bloem

75 ml water

1/4 theelepel zout


Vulling

150 g kabeljauwwangen of andere wit visvlees

1 eetlepel boter

1 geraspte citroenschil

1/2 theelepel zout

1 theelepel citroensap

60 g knolselderij


Visconsommé

1 liter visbouillon

10 g gedroogd zeewier/kelp (optioneel)

Zout om op smaak te brengen


Bron: Siriyaporn 'Mymint' Rithisirikrerg

Bereiding

Dumplings

  1. Meng de ingrediënten circa 30 seconden
  2. Laat het deeg 5-10 minuten rusten
  3. Rol het deeg uit en snijd het in stukken van de gewenste grootte met een koekvorm of glas

Vulling

  1. Bak de wangen/het visvlees in boter, ongeveer 1 min aan beide kanten
  2. Schil en snijd de knolselderij in kleine stukjes
  3. Voeg knolselderij toe aan een koekenpan en bak nog circa 2 min
  4. Breng op smaak met geraspte citroenschil, zout en citroensap
  5. Leg de vulling op het dumplingdeeg en vouw in de gewenste vorm
  6. Kook de dumplings ongeveer 3-4 min in gezouten water

Consommé

  1. Kook de visbouillon in een steelpan
  2. Voeg gedroogd zeewier toe en laat het op laag vuur ongeveer 10-15 minuten weken (optioneel)
  3. Giet het zeewier af en breng op smaak met zout
  4. Serveer de dumplings en consommé met verse peterselie, bieslook, lente-uitjes of kruidenolie

Zoals we in Noorwegen zeggen: Vel bekomme! (Bon appetít!)

Recepten met vis, schaal- en schelpdieren

Maak eens bacalao, zalm in lefse en andere lekkere gerechten met zeevruchten uit Noorwegen.

Recent bekeken pagina's