Skip to main content

Plan je reis naar de Vesterålen

De eilanden van de Vesterålen hebben alles te bieden, van witte zandstranden en schilderachtige vissersdorpjes tot grillige bergtoppen die recht uit de zee omhoog rijzen. Maar de grootste bezienswaardigheid – in elke betekenis van het woord – dat zijn de walvissen!

Vesterålen is de enige plek in Noorwegen waar je het hele jaar door walvissen kunt gaan spotten. De reden hiervoor is het feit dat de continentale plaat hier dichter bij het vasteland ligt dan bij de rest van de Noorse kust. Zelfs tijdens korte tochten zie je bijna gegarandeerd walvissen in zee.

De 1.330 grote en kleine eilanden in het noordelijke deel van de provincie Nordland bieden aan wal ook geweldige ervaringen. Wandel langs de oogverblindend witte stranden en beklim de steile bergen of fiets de adembenemende Norwegian Scenic Route Andøya af. Winteravonturen zijn bijvoorbeeld sneeuwschoenwandelen en skitochten maken.

Maar een uitstap naar Andøya Space, de enige permanente lanceerbasis van Noorwegen op het eiland Andøya. Kom dichter in de buurt van het noorderlicht in hun virtuele ruimteschip en doe mee aan de vele interactieve tentoonstellingen.

Langs de kust vind je oude vissersdorpjes met kleurrijke vissershutten (’rorbuer’) die eeuwen lang vissers en handelaars huisvesting hebben geboden. Eén van de bekendste is Nyksund, waar je nu artiesten, galerieën, musea en kwaliteitsrestaurants in de huizen kunt vinden.

In de zomer kun je dag en nacht genieten van de prachtige natuur onder de middernachtzon, en in de zomer zijn de omstandigheden dan weer ideaal om het noorderlicht te zien.

De Vesterålen is gecertificeerd als Sustainable Destination. Dat betekent niet dat de bestemming duurzaam is, maar dat het zich inzet om systematisch te werken aan het verminderen van de negatieve impact van het toerisme en tegelijkertijd de positieve neveneffecten ervan versterkt.

Vind meer inspiratie en informatie op de officiële website van Vesterålen.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde informatie vind je op de officiële website van de Vesterålen.
Plan je reis naar Vesterålen met Entur.

Reis door Noord-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Vesterålen bieden meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's