Skip to main content

Plan je reis naar Kristiansund

Van festivals, opera's en overheerlijke bacalao tot het oude vissersdorpje Grip en de spectaculaire Atlantische weg. Er staan je ongelooflijke dingen te wachten in Kristiansund - de stad aan de Atlantische Oceaan.

Kristiansund ligt verspreid over vier idyllische eilanden aan de rand van de zee in het noordwesten van Noorwegen. De charmante veerboot Sundbåten brengt je binnen een mum van tijd van eiland naar eiland.

De stad staat ook alom bekend voor z'n culturele leven. Bezoek de oudste opera van Noorwegen, ontmoet sterfotografen op het Nordic Light Festival of Photography of ga naar het kleine rock- en popmuziekfestival Tahiti dat is vernoemd naar zijn locatie in een wijk met de bijnaam Tahiti.

De streek rondom Kristiansund is geweldig om te wandelen, en nog veel beter om te vissen op zee.


In de zomer zou je echt een bezoekje moeten brengen aan het oude vissersdorpje op het eiland Grip. En vertrek niet uit Kristiansund zonder de specialiteit van de stad te hebben geproefd: bacalao, een traditioneel stoofpotje met klipvis en tomaten. In de Noorse klipvishoofdstad staat dit gerecht in de meeste restaurants wel op het menu.

En als je je echt met de zee verbonden wilt voelen zonder erop of erin te zijn, dan is de Atlanterhavsveien (de Atlantische weg) echt iets voor jou! Het is een iconische rit langs de kust die ook wel 'de beste roadtrip ter wereld' en het 'Noorse technische snufje van de eeuw' wordt genoemd. En reken maar van yes dat het de moeite waard is!

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Kristiansund.

Bekijk alle onderstaande opties of ga meteen naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Zoek meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Kristiansund.
Plan je reis naar Kristiansund met Entur.

Reis door Fjord-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Kristiansund biedt ook …

Je hoeft niet te wachten tot je er bent om te ontdekken wat er allemaal te doen is. Filter je zoekopdracht en bekijk de onderstaande aanbiedingen!

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's