Skip to main content

Suldal is een combinatie van ruige natuur, actieve gemeenschappen en bekroonde architectuur.

Suldal ligt op de Ryfylke Norwegian Scenic Route in Fjord-Noorwegen op een paar uur rijden vanuit Stavanger en Haugesund. Hier vind je hoge bergen, diepe fjorden, prijswinnende industriële architectuur en tal van spannende belevenissen voor het hele gezin.

Suldal is de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Wandel naar de top van een berg voor een geweldig uitzicht op het fjord en overnacht in een idyllische berghut. Of laat je droom uitkomen en vang een enorme zalm in de Suldalslågen-rivier. In de winter kun je langlaufen op goed onderhouden routes of freeriden in de bergen.

Wandel door de levendige dorpjes, langs bedrijvige jachthavens en idyllische plekjes om te gaan zwemmen. In het centrum van het dorp Sand vind je leuke cafés en winkels in traditionele witte houten huizen langs het Sandsfjord.

Suldal samen met Sauda heeft het certificaat ‘Duurzame bestemming’ verdiend. Hoewel dit niet betekent dat de bestemming volledig duurzaam is, betekent het wel dat het een toezegging heeft gedaan om systematisch de negatieve effecten van toerisme te verminderen, waarbij positieve effecten worden gesteund.

Als kern van waterkracht biedt Suldal indrukwekkende technische oplossingen en waterkrachtarchitectuur. Je komt er alles over te weten op de Architectonische Route die van Suldal via Sauda naar Røldal loopt. In de zomer raden we je een uitstapje aan naar Blåsjø, de grootste stuwdam van Noorwegen.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële websites van Suldal en Ryfylke.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Wat is er allemaal te doen in Suldal

Mis deze toppers niet!

Zoek meer activiteiten in Ryfylke

Overnachten

Van comfortabele hotels tot gezellige blokhutten. Vind je tweede thuis in Suldal.

Eten en drinken

Van plaatselijke gastronomie tot toprestaurants. Krijg een voorproefje van wat Suldal te bieden heeft.

Hoe kom je in Suldal

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Ryfylke. Plan je reis naar Suldal met Entur.

Op weg naar duurzaamheid

Het certificaat Sustainable Destination is een keurmerk dat wordt toegekend aan bestemmingen die systematisch de negatieve impact van toerisme proberen tegen te gaan. De bestemming biedt niet alleen aangename ervaringen aan zijn bezoekers, maar moet ook de lokale natuur, cultuur en omgeving behouden, sociale waarden versterken en economisch levensvatbaar zijn. De gemeente en de reisindustrie moeten nauw samenwerken om te verzekeren dat de bestemming een geweldige plek is zowel om in te wonen, als te bezoeken.

Kom meer te weten over duurzame bestemmingen in Noorwegen

Sustainable destination

Reis door Fjord-Noorwegen

Meer reisideeën

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Suldal biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's