Skip to main content

Plan je reis naar Ryfylke

Ryfylke wordt gekenmerkt door statige bergen, diepe ravijnen en - op enkele honderden meters boven de zeespiegel - de coolste rotsformaties die je ooit hebt gezien.

Het historische landschap in Ryfylke in Fjord-Noorwegen is uniek, dus de eilanden, de fjorden en de bergen zijn echt een bezoekje waard.

Het bekendste is het Lysefjord, een klein fjord dat omringd is met steile rotswanden. Wandel naar Preikestolen (de Preekstoel), een vierkante rotsformatie die 604 meter boven het fjord ligt, of ga naar Kjerag om de beroemde Kjeragbolten te zien. Dat is een rond rotsblok dat tussen twee bergen is ingeklemd.

Je kunt ook fantastische wandelingen maken over de stukken heide tussen de uitkijkpunten. Of je nu van chalet naar chalet wilt wandelen of een uitvalsbasis hebt van waaruit je dagtochten onderneemt, hier zit je altijd goed.

In Suldal leven wilde natuur, levendige gemeenschappen en bekroonde zij aan zij. En vergeet zeker de fantastische zalmrivier Suldalslågen niet!

Is het tijd om even uit te rusten, pak dan de auto of de bus voor een rit over de schitterende Scenic Route van Ryfylke. Ga lekker zitten en vergaap je aan het ruige fjordenlandschap en geniet van de mooiste rustplaatsen die Noorwegen te bieden heeft. Je kunt ook een aantal eilanden in de regio bezoeken. Het klimaat is er zo mild dat er zelfs palmbomen groeien, dus dat zal je zeker bevallen.

Meer inspiratie en reisinformatie is te vinden op de officiële website van Ryfylke.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Vind meer bezienswaardigheden

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van Ryfylke.
Plan je reis naar Stavanger met Entur.

Profiteer van deze topaanbiedingen

Neem een kijkje bij onze sponsors die er alles aan doen om je een goede reis te bezorgen.

Ryfylke biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's