Skip to main content

Plan je reis naar de regio Sognefjord

Wandelen langs het langste Noorse fjord in één van de populairste berggebieden van het land, de lekkerste gerechten op je bord én het Nærøyfjord bewonderen dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat ... wat wil je nog meer?

De westkust staat bekend om haar schitterend mooie fjorden. Het langste en diepste fjord is het Sognefjord en loopt van iets ten noorden van Bergen helemaal tot in de bergen bij Jotunheimen. De Nærøyfjord-vertakking staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Andere fotogenieke fjordvertakkingen zijn het Lusterfjord, het Fjærlandsfjord en het Finnafjord. Ze krijgen hun prachtige smaragdgroene kleur van het smeltwater van gletsjers die in de buurt liggen.

Langs het fjord vind je veel charmante stadjes zoals het kunstplaatsje Balestrand, het boekenstadje Fjærland en het leuke Lærdal met haar ruim 150 goed bewaard gebleven houten huizen die dateren uit de 16e en de 17e eeuw.

Niet te missen zijn de staafkerk van Borgund en de Flåmsbana (de spoorlijn Myrdal - Flåm) die je van Flåm, in de buurt van het fjord, binnen een uurtje naar de top van de berg brengt.

De bergen die het hart van het fjord omringen behoren tot de populairste wandelgebieden van Noorwegen. Hier vind je de bergen Jotunheimen en Breheimen, de gletsjer Jostedalsbreen en de valleien Aurlandsdalen en Utladalen. Ga lekker wandelen, raften, bergbeklimmen of zomerskiën, of ga fietsen op de beroemde Rallarvegen.

De streek staat bekend om haar diepgewortelde culinaire tradities en ingrediënten zoals fruit, bessen, wild en geitenkaas van topkwaliteit.

Het Sognefjord heeft het certificaat ‘Duurzame bestemming’ verdiend. Hoewel dit niet betekent dat de bestemming volledig duurzaam is, betekent het wel dat het een toezegging heeft gedaan om systematisch de negatieve effecten van toerisme te verminderen, waarbij positieve effecten worden gesteund.

Meer inspiratie is te vinden op de officiële website van het Sognefjord.

Bekijk al je opties hieronder, of ga direct naar:
Activiteiten | Overnachten | Eten en drinken | Hoe kom je er

Topactiviteiten

Mis deze hoogtepunten niet.

Verken de streek tijdens een Sognefjord in a nutshell-rondreis.

Vind meer activiteiten

Populaire wandelingen

Bekijk de mooiste en de meest pittoreske wandelingen in de streek rondom het Sognefjord.

Accommodaties

Van comfortabele hotels tot knusse hutten. Vind je thuis weg van huis.

Eten en drinken

Van plaatselijke juweeltjes tot exclusieve restaurants.

Hier aankomen en in de buurt

Gedetailleerde reisinformatie is te vinden op de officiële website van de regio Sognefjord.
Plan je reis naar de regio Sognefjord met Entur.

Ontdek het zelf

De Aurlandsdalen-vallei wordt beschouwd als één van de mooiste wandelplekken van het land.

De beste deals van onze partners

Boek je volgende vakantie-avontuur in Noorwegen meteen.

Reis door Fjord-Noorwegen

Meer reisideeën

De regio Sognefjord biedt meer

Je hoeft niet te wachten tot je hier bent om te bepalen wat je zou willen doen. Verfijn je zoekopdracht met filteropties en bekijk de aanbiedingen hieronder.

Noorwegen wacht op je

Recent bekeken pagina's